Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα Συνεντεύξεις

Μιχάλης Αρφαράς: ο Καθηγητής και Δ/ντής Χαρακτικής της ΑΣΚΤ μιλά για την επιμονή του να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η πρότυπη Σχολή της Αθήνας

Spread the love
  • 38
    Shares

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Αγαπώντας ο ίδιος το πορτοκαλί χρώμα που συμβολίζει τον ήλιο και την Μεσόγειο,  μα έχοντας μέσα του πολύ πράσινο, το χρώμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας, ο Καθηγητής και Διευθυντής Χαρακτικής  της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κος  Μιχάλης Αρφαράς μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Σχολή Καλών Τεχνών, την προσωπική του παρέμβαση σε Τραπεζικούς Οργανισμούς ώστε να αγοράσουν για λογαριασμό της Πολιτείας -η οποία φαίνεται να είναι απούσα – τα υλικά που χρειάζονται για τη Σχολή ώστε να δουλέψουν τόσο οι φοιτητές όσο και οι καθηγητές  και την ελληνικότητα των έργων του. Επιμένει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί από τους πολίτες, ενώ  παραδέχεται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από το 2006 όπου δέχτηκε την πρόταση να αναλάβει ένα πολύ σημαντικό Τμήμα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

“Αγαπημένο μου σύμβολο είναι η φιγούρα της Μεγάλης Μάνας που υπάρχει σαν Θεότητα στα πρώτα χρόνια του κόσμου, γίνεται στη συνέχεια η Μάνα -Γη και φτάνει μέχρι την Μητέρα Παναγία που είναι η μεγαλύτερη μορφή λατρείας της Ανθρωπότητας” σημειώνει. Η Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου Ρόδου φιλοξενεί έργα του δημιουργού μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2019. Η εκπομπή μεταδόθηκε την 1η Απριλίου 2019 από τον Παλμό 99.5 και την εκπομπή “Πρόσωπα και Τραγούδια” με την Τζίνα Δαβιλά. Στη φωτογραφία του άρθρου ο κο Αρφαράς με τον Πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου Δρ Νικόλαο Φρόνα.

 

  • 38
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Μιχαηλίδης: Απώλεια και τύψεις, του Μάνου Στεφανίδη
Το ΣΤΕ υπέρ του ομογενή Αγγελιάδη για την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου, του Γιώργου Σαράφογλου
Δέσποινα Κοντάκη - Τσιριγώτη
Εκπαιδεύοντας τις σκιές μου, της Δέσποινας Κοντάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.