Ανοιχτή πόρτα

Μια υπουργός χωρίς υπουργική Μερσεντές!, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τα άρθρα του Μάνου Στεφανίδη ΕΔΩ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και τρένο

Η κυρία που βλέπετε είναι η Υπουργός εργασίας της Σουηδίας, μία από τις πιο επιτυχημένες υπουργούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρίως γιατί κατάφερε να εξαφανίσει την ανεργία στη χώρα της αλλά και να βελτιώσει το οικονομικό και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.
Εδώ την βλέπετε να περιμένει χαμογελαστή το τρένο που θα την οδηγήσει στη δουλειά της ενώ, με την ευκαιρία, κολατσίζει από το τάπερ που έχει εμπρός της. Απίστευτο! Μια υπουργός χωρίς σωματοφύλακες, λιμουζίνες και αυτοκίνητα συνοδείας.
Φαντάζομαι πως αυτή η φωτογραφία θα πρέπει λογικά να ξεβολεύει τους 60 τόσους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εκατοντάδες παρατρεχάμενους, οδηγούς, φρουρούς, συμβούλους κ.λπ. Ή, μήπως, όχι;
Βλέπετε η δημοκρατία δεν είναι μόνο μούτες, πόζες ή επικοινωνιακές δηλώσεις αλλά, κυρίως, το έμπρακτο παράδειγμα της εκάστοτε εκλεγμένης ηγεσίας έτσι ώστε ο πολίτης να αισθάνεται και ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

SHARE
RELATED POSTS
Αιματηρό Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα με επιθέσεις με 156 νεκρούς μέχρι ώρας
Η Notre Dame είναι δική μας, γιατί είμαστε Ευρωπαίοι, του Κώστα Αρβανίτη
Ένας Υπεύθυνος Ιός! – A responsible Covid 🦠!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.