Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Μιας πεντάρας κόλπα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Βρέθηκα πριν λίγες μέρες στην δυτική Μεσσηνία, ας πούμε για θρησκευτικούς λόγους (οικογενειακό τάμα για την ακρίβεια που τηρώ μπόλικα χρόνια), στο πανάρχαιο εκκλησάκι του πάρκου της Παναγιάς της Βλαχέρνας Φιλιατρών. Αυτό το εκκλησάκι λειτουργεί δύο φορές τον χρόνο, αλλά συγκεντρώνει πλήθος πιστών. Στις 2 Ιουλίου (γιορτάζει η Παναγιά των Βλαχερνών) και στις 14 του Μάη, προς τιμήν του αγίου Θεράποντα, καταπληκτική εικόνα του οποίου βρίσκεται στον ναϊσκο. Αυτή τη φορά ο κόσμος δεν ήταν πολύς, έκανε κρύο όχι διαπεραστικό, αλλά σίγουρα ενοχλητικό για την τρίτη ηλικία, ενώ δεν βοήθησε το γεγονός ότι τόσο η παραμονή όσο και ανήμερα ήταν ημέρες εργάσιμες.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την σύντομη εξόρμηση, μάζεψα κάποια μιζέρια, της οποίας θα καταθέσω ένα-δυο παραδείγματα, κι’ αυτό επειδή  νομίζω ότι εκθέτουν σοβαρά την ελληνική κοινωνία. Πήγα λοιπόν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Φιλιατρών να πληρώσω τον λογαριασμό, σκεπτόμενος ότι θα γλίτωνα την ουρά της Αθήνας. Ο υπάλληλος, ήταν πρόθυμος, μου ζήτησε κάρτα αλλά απογοητεύτηκε όταν απάντησα πως δεν έχω. Μην τα πολυλογώ, στα Φιλιατρά, μία από τις τρεις μεγάλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας (οι άλλες Γαργαλιάνοι και Κυπαρισσία), ταμίας στην ΔΕΗ υπάρχει μόνο κάθε Τετάρτη. Αν έχεις μόνο μετρητά, σου λέει ευγενικά (η λέξη εντελώς ρητορική): «Πηγαίνετε στην Καλαμάτα, έχει ταμείο καθημερινά»!!

Και κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια φάμπρικα που έχουν ανοίξει (;) υπάλληλοι της είσπραξης διοδίων στην εθνική Καλαμάτας-Κορίνθου. Δεν θα πω ποια μέρα και ώρα πέρασα, ούτε σε ποιους σταθμούς διοδίων μου προέκυψε γελοία κλοπή, εντελώς ανάξια λόγου αν και –όπως μας δίδαξε ο μέγας Βίκτορ Ουγκό- «είτε ένα φούρνο κλέψεις είτε μία φραντζόλα είσαι κλέφτης». Σε δύο γκισέ, λοιπόν, όπου οι φωστήρες της επιχείρησης έχουν θεσπίσει στο τιμολόγιο αύξηση 0,05 λεπτά, οι υπάλληλοι αντί να βάλουν στα ρέστα 0,05, δίπλωσαν στην απόδειξη τα όποια ρέστα αλλά  αντί πεντάρας έβαλαν, το ταπεινό κέρμα των 0,02 λεπτών. Προφανώς σίγουροι ότι δύσκολα ο οδηγός θα μετρούσε λεπτομερώς τα ρέστα του πριν πατήσει το γκάζι για να φύγει.

Είναι ή όχι ντροπή; Νομίζω πως είναι, λάθος επαναλαμβανόμενο δεν είναι λάθος…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Για τα παιδιά, του Νότη Μαυρουδή
Το «μαζί», το «πού» και η σημασία τους, του Κωστή Α.Μακρή
Αμπελάκια (Α’ Μέρος), της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.