Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Με την γνωστή συνταγή: «δεξιότερα Κουροπάτκιν», του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Συμπαθητική ήταν –πριν από καιρό- η προσφορά από κυριακάτικη εφημερίδα της σειράς τόμων της καριέρας πρωταγωνιστών μας (κυρίως) του ελληνικού σινεμά, με Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Μάρθα Καραγιάννη κλπ. Δηλαδή  μικρές βιογραφίες του δημιουργού  κ. Μάκη Δελαπόρτα. Προφανώς αυτή η ενέργεια άρεσε στο αναγνωστικό κοινό, οπότε, ιδού η Καθημερινή της Κυριακής που άρχισε νέα προσφορά του εν λόγω συγγραφέα, αυτή τη φορά ανθολογώντας έξι σημαντικούς ηθοποιούς ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, σειρά η οποία βαρύγδουπα διαφημίστηκε και ξεκίνησε, με προγραμματισμό έξι βιβλίων σημαντικών θεατρίνων μας, κάτω από τον γενικό τίτλο ΜΥΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ:

Κυβέλη

Μινωτής

Κοτοπούλη

Παξινού

Λαμπέτη

Χορν

Εντελώς υποκειμενικά, η επιλογή περιορίστηκε στους εν λόγω επαρκείς  λειτουργούς της Τέχνης, όμως, συμπαθάτε με, πόσο θα ενοχλούσαν τους αντικομμουνιστές αναγνώστες της –υποτίθεται- αντικειμενικής εφημερίδας η επιλογή μερικών ακόμη εξαιρετικών ηθοποιών οι οποίοι σφράγισαν με τις ερμηνείες τους πάνω στο σανίδι εκπληκτικές παραστάσεις; Έχω κατά νου την Ελένη Παπαδάκη, η οποία, αν δεν «πέθαινε δύο φορές» κατά τον Μάνο Ελευθερίου, που αφιέρωσε βιβλίο για την άστοχη και άδικη δολοφονία της, Μια ηθοιποιό, που ίσως έκανε σκόνη τις τέσσερις κυρίες, που επιλέχτηκαν, αν δεν έφευγε πρόωρα από τη ζωή.

Πόσο θα ενοχλούσε ένα βιβλίο για τον Μάνο Κατράκη ή για τον Αλέκο Αλεξανδράκη; Προφανώς οι δύο αυτοί αριστεροί ηθοποιοί κόπηκαν επειδή δεν φωτογραφήθηκαν ποτέ με τον Καραμανλή Α’ , ή δεν πέρασαν ποτέ για απογευματινό τσάϊ από το γραφείο της Ελένης Βλάχου.

Αυτά. Και να υποθέσω ότι οι αναγνώστες δεν πρέπει να περιμένουν σε πιθανή προσεχή προσφορά (αν και όταν αποφασιστεί… για τους σημαντικούς της ποίησης) βιβλίο για τον Ρίτσο ή τον Βάρναλη. Το πολύ, μαζί με τους γνωστούς νομπελίστες, να προτιμηθεί και ο Νικηφόρος Βρεττάκος, τον οποίο «διεκδικούν» με πείσμα τόσο το Δεξιό κατεστημένο,  όσο  και η Αριστερή διανόηση αυτού του άτυχου τόπου…

 

SHARE
RELATED POSTS
Εσύ κι εγώ, του Κωστή Α. Μακρή
Ο καπιταλισμός του έρωτα κι ο κομμουνισμός της αγάπης, του Μάνου Στεφανίδη
Το “δώρο” του πατέρα! (Father’s Day Gift), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.