Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Με σημαίες και χαμόγελα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, λοιπόν, από τα μεσάνυχτα απόψε η Μεγάλη Βρετανία, που συνεχίζει να διατηρεί τον τίτλο της, μολονότι εδώ και καιρό έχει πάψει να είναι «Μεγάλη». Ωστόσο, οφείλει κάθε έντιμος παρατηρητής του Κόσμου, να παραδεχτεί ότι οι Βρετανοί έχουν τσαγανό και διατηρούν μέρος της περηφάνιας τους αλλά και κάποιας  υπεροψίας, στοιχεία που πλέον δεν έχουν αντίκρισμα, καθώς η σύγχρονη Ιστορία δείχνει να τους ξεπερνά. Είδα χθες εικόνα από την τηλεοπτική κάλυψη, τους χαιρετισμούς των Βρετανών ευρωβουλευτών κατά την αποχώρησή τους  από την αίθουσα και αναρωτήθηκα αν τα χαμόγελα που γέμισαν τα πλάνα και οι βρετανικές σημαιούλες ήταν ενδείξεις ειρωνικές ή προϊόν του παραδοσιακού φλέγματος των ανθρώπων οι οποίοι εξακολουθούν να λατρεύουν τις ιδιαιτερότητές τους, δηλαδή τον θεσμό της βασιλείας, να οδηγούν αριστερά, να υπερασπίζονται με σθένος το νόμισμά τους –όταν το ευρώ και το δολάριο είναι τα αφεντικά στις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές του πλανήτη- και ακόμη την ποιότητα του τσαγιού που φτιάχνουν και βέβαια τις παραδόσεις τους. Το ερώτημα, πάντως, που δεν μπορεί να απαντηθεί αυτή την ώρα είναι αν το πολυτάραχο BREXIT, που είναι πλέον γεγονός, θα ωφελήσει το (απομονωμένο και όχι μόνο λόγω Μάγχης από την ΕΕ) «νησί», θα ωφελήσει την Ευρώπη, ή θα αποδειχτεί γεγονός που θα βλάψει και τις δύο πλευρές. Πάντως οι ΗΠΑ ήταν οι πρώτες που χαιρέτισαν την αποχώρηση της ΜΒ από την ΕΕ και αυτό μάλλον κάτι έχει να πει!

* Μια ματιά στο καυτό θέμα των ημερών που είναι τα άθλια γεγονότα στο ποδόσφαιρο. Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας για «μη υποβιβασμό» ΠΑΕ, βγήκε χθες ο πρωθυπουργός και «τράβηξε το σπαθί του», δηλώνοντας ότι δεν θα ανεχτεί στο εξής παρανομίες και απείλησε πως δεν θα διστάσει να διακόψει το πρωτάθλημα κλπ. Ερώτημα: μήπως αυτά θα ήταν χρήσιμα να προκύψουν πριν ψηφιστεί η (ν)τροπολογία; Το αποτέλεσμα της οποίας ήδη οδηγεί σε διάφορες παρενέργειες, καχυποψία, αντιπαλότητα, μίσος κλπ. Δηλαδή συνέπειες τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
25 Νοεμβρίου- 4 χρόνια μετά, της Αναστασίας Φωκά
Τούτη η πλατεία είναι μια σφαίρα στην καρδιά, του Δημήτρη Κατσούλα
Μια βόλτα στη βροχή, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.