Ανοιχτή πόρτα Πρόσωπα - Αφιερώματα

Με έναν Μπέζο ξεχνιέσαι…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Τι μέρα κι αυτή – η χθεσινή. Δεν πρόλαβε ο πνευματικός κόσμος να αποχαιρετήσει την αγαπημένη μας Κική Σεγδίτσα (στις 15.00 η εξόδιος στο κοιμητήριο Ζωγράφου), ιδού κι άλλη είδηση θλίψης: Σε ηλικία 82 ετών αλλά σε φουλ ενεργητικότητα «έφυγε» ο σπουδαίος ιστορικός και δάσκαλος Σαράντος Καργάκος. Ένας διανοούμενος, το κενό του οποίου -μετά τη «φυγή» και του καθηγητή Κακριδή- δύσκολα θα αναπληρωθεί και αυτό θα το αντιληφθούμε σύντομα, όταν θα ψάχνουμε καθαρό λόγο και επιχειρήματα στηριγμένα σε γνώση από τους ειδικούς και όσα ακούμε δεν θα μας καλύπτουν.

Από την άλλη, η γελοιότητα με την πολιτική αντιπαράθεση, τα διαζύγια και οι διαγραφές μέσα στα κόμματα, οι περίεργες συμμαχίες εν όψει δύσκολων αποφάσεων στη Βουλή και η υποκρισία που προσπαθεί να κρυφτεί μέσα σε λόγια «μεγάλα και ψεύτικα», δίνουν και παίρνουν. Ευτυχώς, θα έλεγα, που μας προέκυψε εκείνη η ροζ ιστορία του πλουσιότερου επιχειρηματία στον πλανήτη, ονόματι Τζεφ Μπέζος, αν και φαίνεται ότι δεν πουλάει πολύ πλέον, αφού τα κουτσομπολίστικα έντυπα, προφανώς, του γύρισαν την πλάτη.

Και ερωτώ: αν ο βαθύπλουτος Μπέζος με την πολύ περίεργη, σχεδόν κωμική φάτσα και τα τεράστια αφτιά, δεν διέθετε 160 δισεκατομμύρια περιουσία θα ασχολιόταν κάποιος μαζί του; Απλό ερώτημα είναι, και κλείνω με μια διάσημη ατάκα τής Κατρίν Ντενέβ, της πιο ερωτεύσιμης ηθοποιού της γενιάς της. Είχε πει: «Όλα μπορείς να τα αγοράσεις (ή να εξαγοράσεις, θα συμπληρώσω του λόγου μου) εκτός από τον θάνατο και τον αληθινό έρωτα». Συμφωνείτε;

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο κύριος Δ.Δασκαλόπουλος, τα χρήματά του και οι αρχαιότητες, του Μάνου Στεφανίδη
Ο “Ανεύθυνος Υπεύθυνος”! (“The Irresponsible Responsible”!), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
pk.jpg
Αύξηση αφίξεων και παρακμή, του Παναγιώτη Κουνάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.