Πρόσωπα - Αφιερώματα

Μελίνα η αδάμαστη και οι πλαστικοί/ες κομψευάμενες/οι, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD www.georgesgreekislands.com/

Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

 

Ακούστε και το ηχητικό αρχείο:

 

Δεν την καλοδέχτηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποκαλύπτοντας οι άντρες συνάδελφοί της μια γερή δόση σεξισμού “Μας έδειξες τις γάμπες σου, τι άλλο θέλεις;”, της είπαν υποτιμητικά. (αρχείο: Χρίστος Βασιλόπουλος, Η Μηχανή του Χρόνου).

Η γυναίκα και πολιτικός Μελίνα, η εγγονή του Δημάρχου Σπύρου Μερκούρη, η αδελφή του ευγενούς Σπύρου Μερκούρη του νεότερου, απέδειξε ότι οι γάμπες της ήταν ό,τι είναι για όλους μας τα πόδια: η διαρκής κίνηση πυροδοτημένη από διακαείς πόθους:  για την Ελλάδα  η Μελίνα έλαμψε και θα τοποθετηθεί στο πάνθεον των πολιτικών, αγωνιστών, καλλιτεχνών, ανθρώπων που αγωνίστηκαν με περίσσιο θάρρος για την χώρα των ζηλόφθονων και ιδανικών εραστών του τόπου τους. Την δύσμοιρη Ελλάδα που ξιπάζεται ανυποψίαστη και την ίδια ώρα θυσιάζεται για τα ιδανικά της υποψιαζόμενη τα λάθη της.

Αν ζούσε σήμερα η Μελίνα θα τραβούσε πολλών τα αυτάκια και θα έδινε  χαστουκάκια σε πολλά μαγουλάκια χαριτολογώντας  και επαναλαμβάνοντας “Τι λες αγόρι μου; Ακούς τι λες;”, όπως αντέδρασε στον Μπόρις Τζόνσον προς δεκαετιών σε ζωντανή μετάδοση μιλώντας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που της τα έλεγε Ελγίνεια ο νεαρός τότε Μπόρις ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Καμία και κανείς σαν αυτήν. Γιατί ήταν κανονική Ελληνίδα, όχι πλαστική, του κουτιού και του λούστρου που συνηθίσαμε σήμερα να βλέπουμε να περιφέρονται τάχα σεμνές και χαμηλοβλεπούσες, που έχουν εκμεταλλευτεί ό,τι μπορούσαν και δεν μπορούσαν, και που περνάει πια αδιάφορα η ξιπασιά τους γιατί έγινε τρόπος ζωής μας. 

Στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας, η Ελλάδα , η χώρα μας, η χώρα της, θα έπρεπε να της κάνει εθνικά αφιερώματα ως υποδειγματική πολιτικό που δεν άφησε απλώς αποτύπωμα, άφησε ρίζες ποιοτικής Ελληνικότητας, Ρωμιοσύνης.  Ναι Ρωμιοσύνης. Γιατί η Μελίνα ήταν και θα είναι Ρωμιά. Με τη γενναιότητα και την αυθεντικότητα της Ρωμιοσύνης. Τώρα που δεν είναι επικίνδυνη και που οι εν ζωή συγκρινόμενες και συγκρινόμενοι μπορούν να καυχιούνται σαν άλλα peacock (παγόνια).

Αλλοίμονο από τους καρικατουροχτυπημένους και καρικατουρο-χτυπημένες που παριστάνουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Προτού τη χρησιμοποιήσουν για να αυτοπροβληθούν και να αυτοκορδωθούν σαν τα παγόνια (peacock), ας μείνουν ακίνητες και ακίνητοι γιατί εκτός από τους ομοίους τους πλαστικανθρώπους που τους κολακεύουν, υπάρχουν και οι άλλοι που εκτός από την Μελίνα την αδάμαστη αγωνίστρια, θυμούνται και τους λοιπούς αγωνιστές της Ελλάδας. Μακεδονομάχους λόγου χάρη που έδωσαν και χρόνο και ψυχή και περιουσία και τη ζωή τους για την Ελλάδα.

18.10.2020

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αρλέτα: τρία χρόνια απούσα, κι όμως είναι ακόμη εδώ, της Ωραιοζήλης (Τζίνας) Δαβιλά-Δαμασκηνού
Βασίλης Kατσουλάκος: ο μαθηματικός των δωρεάν φροντιστηρίων, της Τζίνας Δαβιλά
Μάνος Χατζιδάκις: η άγνωστή μας “Μελισσάνθη”, του Αντώνη Κυζούλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.