Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω…, του Γιώργου Αρκουλή

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Προσέξτε τώρα. Μέσα από το πλήθος των οδηγιών του καθημερινού βομβαρδισμού από τους ειδικούς (και σεβαστούς) καθηγητές, αλλά και τους πολιτικούς, διαφημιστές, παπαγάλους, προπαγανδιστές κλπ., αξίζει να κρατήσουμε δύο, οι οποίες παίζουν βασικό ρόλο στην διαδικασία αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού. Μας λέει για παράδειγμα, ο ένας: «Μη φοράτε μάσκες αν δεν έχετε ασθενήσει, διότι το σύστημα τις χρειάζεται  για την προστασία των γιατρών, νοσηλευτών κλπ.». Απόλυτα σεβαστό. Όμως, πριν σβήσει ο ήχος της εν λόγω οδηγίας από τα’ αυτιά μας, νάτος ένας έτερος λαλίστατος ειδικός, ο οποίος επιμένει πως «οφείλουμε να φοράμε ΟΛΟΙ μάσκα». Και επιμένει συμπληρώνοντας «Να θεωρούμε ΟΛΟΙ και να προσέχουμε, με γνώμονα ότι είμαστε φορείς του ιού».

Εννοείται πως αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα για μια χώρα που θέλει να δείχνει σύγχρονη και σε καθεστώς ετοιμότητας αντιμετώπισης κρίσης. Αραγε, ποιον να πιστέψουμε; Του λόγου μου δυσκολεύομαι, ειλικρινά. Και αναρωτιέμαι γιατί τόσος θόρυβος με τις μάσκες, οι οποίες είναι και δυσεύρετες και πανάκριβες (αν τις ανακαλύψεις!).

Από την άλλη, χαίρομαι για την δωρεά του ιδρύματος «Ωνάση» να χαρίσει στο κράτος κάπου δεκατρία εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες, προορίζονται για το νοσηλευτικό προσωπικό και γενικά τις ανάγκες του ΕΣΥ. Βέβαια, θα χαιρόμουν διπλά, αν (και) το ίδρυμα «Νιάρχου» ακολουθούσε στην ίδια ρότα, με προσφορά μερικών εκατομμυρίων μασκών ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Προφανώς λεφτά υπάρχουν…

Λέτε;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πυροπροστασία-Πυρασφάλεια: Συμμετοχή Δημάρχου Πεντέλης στη συνάντηση Φορέων Ιπποκρατείου Πολιτείας
Ούτε μια συγγνώμη;, του Γιώργου Αρκουλή
Κόθορνος, κωθώνι και άλλα μη σεξιστικά, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.