Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μανώλης Γλυνός:«Mε ευθύνη της Περιφέρειας κακή η κατάσταση του Επαρχιακού & Εθνικού δικτύου στα νησιά»

Spread the love

Μανώλης Γλυνός:« Κακή η κατάσταση του Επαρχιακού & Εθνικού δικτύου στα νησιά με ευθύνη της Περιφέρειας»

Συνάντηση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού με επαγγελματίες διανομείς (ντελιβεράδες) φαγητού.

Με αφορμή τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα και ειδικά το συγκλονιστικό τροχαίο που σημειώθηκε στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ρόδου- Λίνδου, όπου προστατευτικό κιγκλίδωμα αντί να συγκρατήσει αυτοκίνητο το διεμβόλησε, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ο ρόλος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την κατάσταση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στα νησιά είναι κομβικός και περιλαμβάνεται στις κύριες και αποκλειστικές κατά νόμο αρμοδιότητες της.

Δυστυχώς όμως η 5ετία 2014-2019 σημαδεύτηκε από μία πλήρη αδράνεια για τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή.  

Στην Ρόδο η Γέφυρα Κρεμαστής αλλά και η μη ωρίμανση του έργου βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του δρόμου Κολύμπια-Λίνδος αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Στη Σαντορίνη αν και η Έπαρχος κ Λειβαδάρου προετοίμασε μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες και ωρίμασε Μελέτες ύψους 1 εκ ευρώ που θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα του οδικού δικτύου, εντούτοις χωρίς καμία εξήγηση δεν έγινε κανένα έργο. Αντίθετα επειδή η κ Λειβαδάρου ύψωσε το ανάστημα της και εξέθεσε τον κ Χατζημάρκο δημοσιεύοντος τα σχετικά έγγραφα αλλά και επειδή διαμαρτυρήθηκε για κακοτεχνίες ενός εργολάβου απομακρύνθηκε και το επαρχείο και διαγράφηκε

Στην Κω κατά τις επανελεγμένες επισκέψεις διαπίστωσα ότι σχεδόν το σύνολο του οδοστρώματος είναι γεμάτο λακκούβες, φθαρμένο ή με ασυνέχειες, απουσιάζουν οι πινακίδες προσανατολισμού ή  είναι εντελώς φθαρμένες ή σε ακατάλληλες θέσεις.

Είναι αδύνατο την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί την 4η Περιφέρεια στην Ευρώπη και 2η στην Ελλάδα σε θανατηφόρα δυστυχήματα κάποιοι να αναλώνονται σε επικοινωνιακά show και ακριβοπληρωμένες καμπάνιες αυτοπροβολής.

Από την επόμενη μέρα της νίκης της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου, δεσμεύομαι προσωπικά για τη τάχιστη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του επαρχιακού δικτύου.

Θα πράξω ότι χρειαστεί ώστε επιτέλους το επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών να καταστεί σύγχρονο, ασφαλές και εφάμιλλο του ονόματος του νησιού.»

Παράλληλα ο κ Γλυνός θέλοντας να υπογραμμίσει την ανάγκη τόσο για καλύτερη ποιότητα του οδικού δικτύου όσο και την διάσταση της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς συναντήθηκε με νεαρούς διανομείς φαγητού (ντελιβεράδες).

Κατά τη συνάντηση ο κ Γλυνός άκουσε και ενημερώθηκε για την καθημερινή έκθεση σε κινδύνους των επαγγελματιών διαδομένων οδηγών, όπως και ότι δεν διαθέτουν σωματείο.

Επιπρόσθετα τέθηκε ως πρόταση η τοποθέτηση καμερών καταγραφής στις διασταυρώσεις εθνικού και επαρχιακού δικτύου στα σημεία που υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.

Από την πλευρά του ο κ Γλυνός αφού διαβεβαίωσε τους νεαρούς διανομείς ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης για μεροκάματο δήλωσε τα εξής:

«Για εμάς το δικαίωμα του πολίτη, του επαγγελματία οδηγού να χρησιμοποιεί ένα ασφαλές οδικό δίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα έργα μεγάλης κλίμακας αναβάθμισης του οδικού δικτύου, όπου το ανθρώπινο λάθος και η αβλεψία δεν θα πληρώνονται με βαρύ τίμημα είναι πρώτη προτεραιότητα. Η πρόταση για τοποθέτηση καμερών καταγραφής με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα την θεωρώ θετική, καινοτόμα και αποτρεπτική για ασυνείδητους οδηγούς. Εμείς ως αυριανή Περιφερειακή Αρχή θα πράξουμε όσα μας αναλογούν για να βελτιώσουμε τους δρόμους. Από την πλευρά τους και οι επαγγελματίες διανομείς θα πρέπει αφενός άμεσα να συστήσουν σωματείο και αφετέρου να χρησιμοποιούν κράνος και προστατευτικό εξοπλισμό. Εμείς δεν απεμπολούμε τις ευθύνες μας, αλλά και οι χρήστες του οδικού δικτύου οφείλουν να έχουν ορθή οδηγική συμπεριφορά και να χρησιμοποιούν προστατευτικά μέσα»

 

SHARE
RELATED POSTS
Η νύχτα των πολλών νικητών, του Λουκά Βελιδάκη
100 βιβλία του Βαγγέλη Παυλίδη δώρισε στους μαθητές της Δ/βάθμιας ο Βουλευτής Δ/σου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης
Μεγαλεία…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.