Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μανώλης Γλυνός: “Πρόσβαση για τους ΑμΕΑ στη γνώση, στην κατάρτιση, στην εργασία”-Δεσμεύσεις Συμμαχίας Ν.Αιγαίου

Spread the love

“Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού για την  «Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων Με αναπηρίες»”

“Δεσμευόμαστε για πράξεις που διασφαλίζουν στους συμπολίτες μας με αναπηρίες πρόσβαση στη γνώση, στην κατάρτιση και στην εργασία.”

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ» της Α.Μ.Κ.Ε Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου, παραβρέθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός, παρακολούθησε την εκδήλωση «Εκεί που σμίγει η Αγάπη» και συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτές για την άρτια διοργάνωση και τα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας που εξέπεμψε.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας φέρνει αντιμέτωπους με τη συνείδησή μας και με την ανάγκη για σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα, με έμφαση στην ισότητα των ευκαιριών, στην αποκατάσταση και στην πρόληψη των αναπηριών.

Η παράταξή μας, ως αυριανή περιφερειακή αρχή δεσμεύεται για πράξεις και όχι για μεγάλα λόγια κενού περιεχομένου. Με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, θα διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας με αναπηρίες, στη γνώση, στην κατάρτιση, στην εργασία.

Η ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, σε μια δίκαιη και σύγχρονη κοινωνία, δεν θα πρέπει παρά να είναι μια ακόμα ημέρα στις υπόλοιπες 364 του χρόνου, που οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και έχουν ίδιες δυνατότητες, χωρίς αποκλεισμούς. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό και να γίνει συνείδηση στην κοινωνία, ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες προς όλους, θα πρέπει να είναι καθημερινός και συνεχής.

Στη σημερινή εκδήλωση αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και δικαίωση για την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η λειτουργία των πρώτων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ  και των ιατροπαιδαγωγικών κέντρων επί της θητείας μου, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρόδου, σηματοδοτεί τις προθέσεις μου ως επόμενη περιφερειακή αρχή.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ένας βασικός πυλώνας για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ΑΜΕΑ, δημιουργώντας δίχτυ προστασίας με τη λειτουργία δομών που θα προάγουν την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και θα εξαλείψουν την περιθωριοποίηση. Η Περιφέρεια, μπορεί, πρέπει και οφείλει να είναι ο συνδετικός κρίκος σε αυτή την αλυσίδα».


 

SHARE
RELATED POSTS
H κρίση στα ΜΜΕ και οι επιπτώσεις στην κοινωνία, του Αντώνη H. Διαματάρη
Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου: η Ιστορία ζωντανεύει, της Τζίνας Δαβιλά (εικόνες)
fad7a475-d1f1-44d6-be59-763b705a4275.jpg
“Το μετέωρο βήμα” στην Κω-Μεταφέρεται η έκθεση Σκίτσου για το Προσφυγικό

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.