Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μανώλης Γλυνός: “Η “Συμμαχία” σύμμαχος στη ΔΕΥΑΡ και όχι πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων”

Spread the love

Επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού στη ΔΕΥΑΡ

    

Η ανάγκη της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων  αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και την νέα νομοθεσία για την επαναχρησιμοποίηση του νερού, επισημάνθηκε κατά την επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και συνεργάτες του, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ όπου είχε επαφές με τα μέλη της Διοίκησης και με εργαζόμενους της επιχείρησης οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με χαμόγελα, αγκαλιές και θερμές χειραψίες.

Κατά την συνάντηση με τον  πρόεδρο του Δ.Σ  κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη, τον αντιπρόεδρο κ.  Δημήτρη Καρατζιά και τον γεν. διευθυντή  κ. Μανώλη Διακομανώλη, αναλύθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα της ΔΕΥΑΡ με βασικότερο τη λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά, έγινε ιεράρχηση των αναγκών στο νησί της Ρόδου ως προς την ύδρευση  και αποχέτευση ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης και το τελικό κόστος του νερού.

Ειδικότερα για το Φράγμα Γαδουρά, επισημάνθηκε πως η αντιμετώπιση των προβλημάτων προϋποθέτουν αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία αν επιτευχθεί, δημιουργεί νέες προοπτικές στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Ο κ. Μ. Γλυνός ενημερώθηκε για την  Β΄φάση του έργου που περιλαμβάνει την υδροδότηση περιοχών και της Νότιας και Δυτικής Ρόδου και δήλωσε ότι ως αυριανή περιφερειακή αρχή η συνεργασία με την ΔΕΥΑΡ θα βασίζεται σε όρους αμοιβαιότητας, έξω από προσωπικές πολιτικές ατζέντες που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και όχι το κοινό καλό.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, αφού ενημερώθηκε για την λειτουργία  των  εγκαταστάσεων των βιολογικών  καθαρισμών,   την  συντήρηση και την προοπτική επέκτασής τους για την κάλυψη των αναγκών, δήλωσε: «Βασικός μας στόχος είναι η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων  αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, υιοθετώντας τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές και Πρακτικές αντίστοιχα, με σκοπό την μείωση της τιμής του νερού προς όφελος του καταναλωτή, που σήμερα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Η Περιφέρεια πρέπει να στέκεται σύμμαχος στις τοπικές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης παρεμβαίνοντας στοχευμένα και αποτελεσματικά. Ως αυριανή περιφερειακή αρχή έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας την διαχείριση των υδάτινων πόρων  με την ολοκλήρωση έργων κατασκευής φραγμάτων, μονάδων αφαλάτωσης σε μικρά νησιά και υιοθέτηση Κεντρικών Διαχειριστικών  Συστημάτων  Υδατικών Πόρων σε Δήμους μεγάλη κατανάλωση και εκτεταμένα δίκτυα διανομής».

Ο κ. Μανώλης Γλυνός κατά την συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ κ. Λευτέρη Καρανικόλα άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς του και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι θα έχουν έναν ακόμα «σύμμαχο» στο πλευρό τους, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πόρτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα είναι πάντα ανοιχτές.

SHARE
RELATED POSTS
Ο Πράσινος Μπερές, της Ματίνας Δεληβού
Η ταξική συνείδηση, ο Μazarin και ο Colbert, του Πάνου Μπιτσαξή
Σημεία και τέρατα…, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.