Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Ιστορία

Μανώλης Γλυνός: “Η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου εκπέμπει διαχρονικό μήνυμα”

Spread the love

«Η σημερινή Επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα,  αποτελεί μία μέρα ιστορική, μία μέρα που εκπέμπει διαχρονικό μήνυμα.

Υπενθυμίζει σε όλους το ιστορικό μας χρέος να ανταποκρινόμαστε με ευθύνη, σύνεση και τόλμη στις παρακαταθήκες  για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Υπενθυμίζει σε όλους μας την ανάγκη προσήλωσης στις διαχρονικές αρχές και τις αξίες που κράτησαν ζωντανό τον ελληνισμό ανάμεσα στους αιώνες και που συνεχίζουν να μας καθοδηγούν με ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία μας στο μέλλον.

Σήμερα, η Δωδεκάνησος μαζί με τα νησιά του Αιγαίου και  την ηπειρωτική Ελλάδα είναι επιτακτική ανάγκη να πορευτεί στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Έχουμε λοιπόν ιερή υποχρέωση να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ενότητα και να πορευτούμε με υπευθυνότητα, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά.

Σε αυτή την κρίσιμη εθνικά περίοδο, οι νησιώτες κάτοικοι του Αιγαίου όπως και οι Δωδεκανήσιοι με την παρουσία τους και την οικονομική τους δραστηριότητα σε ξηρά και θάλασσα, επιβεβαιώνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας.

Διασφαλίζουν ότι η Ελλάδα έχει λόγο και ρόλο μέσω της δυνατότητας κήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) στον ενεργειακό πλούτο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Νότιο Ανατολική Μεσόγειο.

Για το λόγο αυτό, όλοι οι Δήμοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, συστήνοντας ένα ενιαίο διεκδικητικό μέτωπο μπορούμε απαιτήσουμε από το Αθηνοκεντρικό μοντέλο διοίκησης να υλοποιήσει στοχευμένες και ουσιαστικότερες πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης ειδικά για το Νότιο Αιγαίο.

Δεν πρόκειται για προάσπιση των συμφερόντων των νησιωτών αλλά για επιτακτική εθνική ανάγκη που οφείλουν όλες οι κυβερνήσεις να κατανοήσουν, διότι  τα νησιά και ο θαλάσσιος χώρος του Αιγαίου αποτελούν τους δύο πνεύμονες της ηπειρωτικής χώρας”.

Η κος Μανώλης Γλυνός είναι Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

SHARE
RELATED POSTS
«Eδώ είμαι» «Υπάρχω», του Γιώργου Χατζηδιάκου
«Αγαπάτε τους εχθρούς υμών», του Κωστή Α. Μακρή
Ναζιστικό ρητό σε στρατόπεδο της Λέσβου; Τι ισχύει, του Ηλία Προύφα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.