Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μανώλης Γλυνός: Για την Γυναίκα, την ηρωΐδα της καθημερινότητας, χρέος μας η ισοτιμία της

 

Μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα τιμούμε την ηρωίδα της καθημερινότητας, την γυναίκα, την κόρη, την αδελφή, την σύζυγο, την μητέρα, την εργαζόμενη, την φίλη, την συνάδελφο…

Τιμούμε τους αγώνες της που συνεχίζονται με καινούριους στόχους, σε άλλες συνθήκες και σε νέους τομείς έχοντας κατακτήσει το δικαίωμα να ανοίξει τα φτερά της και να διαπρέψει στις επιστήμες, στην τέχνη, στον πολιτισμό, παράλληλα με την αναντικατάστατη συμβολή της στην συνοχή της οικογένειας και της κοινωνίας.

Η Γυναίκα σήμερα, ανοίγει νέα κεφάλαια στην σύγχρονη ιστορία και παρά τις ανισότητες που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά, έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου χάρις στους αγώνες, την επιμονή και την προσήλωσή της, ξεπερνώντας τα εμπόδια στερεότυπων που παραμένουν βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία.

Χρέος δικό μας είναι η διασφάλιση της Γυναίκας ως ισότιμου μέλους σε κάθε κοινωνικό σύνολο και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών, προκειμένου να μπορεί σύμφωνα με τις δυνατότητές της να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Το ουσιαστικό μας ενδιαφέρον δεν πρέπει να αποτυπώνεται μόνο με νομοθετήματα αλλά μέσα από την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων μέχρι αυτά να γίνουν βίωμα στους πατεράδες, στους συζύγους, στους συντρόφους, στους γιους και στους συναδέλφους τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί και πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων μέσα από εξειδικευμένες δράσεις, στοχευμένες πρωτοβουλίες. Αυτό είναι το δικό μας χρέος κι αποτελεί μία από τις βασικές μας επιδιώξεις ως αυριανής περιφερειακής αρχής.

Από το Γραφείο Τύπου


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δρομολόγιο, Δρ Αναστάσιος Πλατής: 1ο Κεφάλαιο: «Όπου τον βρείτε, να τον συλλάβετε»
Ειρήνη Τόλιου: “Στην παράταξή μας τον πρώτο λόγο έχουν οι πολίτες” – Η υποψήφια στο Τοπικό Ρόδου με τον κο Χατζηδιάκο σε 8 καίριες ερωτήσεις
Kostis A. Makris
Λέξεις στο τετράγωνο “Η γέφυρα”, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.