Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μανώλης Γλυνός για την βία κατά των Γυναικών: “Όσο υπάρχει και μια κακοποιημένη γυναίκα, δεν εφησυχάζει κανείς μας”

Spread the love

Μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλη Γλυνού για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

 Η εξάλειψη της έμφυλης βίας είναι ευθύνη όλων μας. Καθήκον μας είναι η συμπαράσταση στα θύματα βίας και υποχρέωσή μας η δημιουργία και λειτουργία δομών που θα αποτελούν δίχτυ προστασίας στις γυναίκες οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με κάθε μορφής βία.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας πυλώνας που μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο παρέχοντας συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα.

Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις δομές και τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των θυμάτων, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτές η γυναίκα και του πιο μικρού νησιού της Περιφέρειάς μας. Γιατί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην κοινωνία μας είναι μια ζοφερή πραγματικότητα. Και μια κοινωνία που κλείνει τα μάτια και τα αυτιά της απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, είναι συνένοχη.

Η βία κατά των γυναικών θα εξαλειφθεί με πληροφόρηση, με στοχευμένες δράσεις, με εκπαίδευση, με ενημέρωση, με ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» καταδικάζει κάθε μορφή βίας εις βάρος των γυναικών. Το μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή, δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη» πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας. Όσο υπάρχει έστω και μια γυναίκα που κακοποιείται, κανένας μας δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει.

Ο κος Μανώλης Γλυνός Οδοντρίατρος και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

SHARE
RELATED POSTS
Η μελιντζανοσαλάτα που θα μας έπνιγε, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Πατριάρχης Θεόδωρος και Ψαρός, παραδείγματα προς μίμηση, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Στη Βαρκελώνη ο ΠΡΟΤΟΥΡ –  Αναγκαία η σύσταση του “Rhodes Convention Bureau”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.