Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μανώλης Γλυνός: “Αναγκαία η αναβάθμιση υποδομών Καλύμνου για την ανάπτυξή της”. Επίσκεψη Υπ.Περιφερειάρχη ΠΝΑι

Spread the love

Πετυχημένη η Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στην Κάλυμνο

“Αναγκαία η αναβάθμιση των μεταφορικών υποδομών της Καλύμνου για να επιτευχθεί η βιώσιμη Οικονομική και Τουριστική Ανάπτυξη ”

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κάλυμνο είχε σειρά συναντήσεων και επαφών.

Αναλυτικότερα το Σαββατοκύριακο ο κ Μανώλης Γλυνός συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, εκπροσώπους επαγγελματικών σωματείων, καταστηματάρχες και πολίτες.

Κατά τις συζητήσεις διαπιστώθηκε η ανάγκη ώστε η Περιφέρεια να συνδράμει στην επίλυση διαχρονικών ζητημάτων με έμφαση στη διαχείριση στερεών αστικών αποβλήτων, την ποιότητα του οδικού δικτύου και την διευθέτηση των όμβριων υδάτων στην πρωτεύουσα του νησιού.

Αντίστοιχα τέθηκε το ζήτημα του αεροδρομίου το οποίο αδυνατεί να υποστηρίξει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού, η βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης και η ανάγκη για συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ των δρομολογίων.

Επίσης κατά τις επαφές με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως τον καταδυτικό, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη τουριστικής προβολής της Καλύμνου από την Περιφέρεια με τρόπο που θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε του νησιού.

Παράλληλα το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός, μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα όπου παρακολούθησε την λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας κ Παϊσιος.

Ακολούθησε συνάντηση όπου συζητήθηκαν θέματα της Κάλυμνου, της Λέρου και της Αστυπάλαιας με την παραίνεση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, τα τρία νησιά να τυγχάνουν της απαραίτητης συνδρομής και μόνιμης προσοχής. Ειδικά για τη Κάλυμνο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ Παϊσιος, μνημόνευσε το ζήτημα της μελέτης και κατασκευής της περιμετρικής-περιφερειακής οδού της Πόθιας, αλλά και την ανάγκη έργων για τα όμβρια ύδατα.

Από την Πλευρά του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός αναφέρθηκε στην ιστορική συμβολή της Εκκλησίας στην Ελληνική κοινωνία τόσο πνευματικά όσο και υλικά. Υπογράμμισε δε,  ότι η Εκκλησία αποτελεί σημείο αναφοράς της ενότητας του Ελληνικού λαού, πέρα από ιδεολογικούς, κοινωνικούς ή ταξικούς διαχωρισμούς.

Τέλος ο κ Γλυνός διαβεβαίωσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ Παϊσιο ότι κοινός στόχος είναι ένα καινούργιο μοντέλο διοίκησης, που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού, σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.

 

SHARE
RELATED POSTS
Με λάμψη και μουσική ο Δήμος Ρόδου ξεκινά τις εορταστικές εκδηλώσεις στις 18 Δεκεμβρίου 2019
Ποιος ακούει τα Εξάρχεια;, του Σταύρου Θεοδωράκη
13912632_1208150312549509_7941575649869228339_n.jpg
Γιαπράκι: η Γιορτή της Γεύσης στη Σάλακο Ρόδου – 27 Αυγούστου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.