Πρόσωπα - Αφιερώματα

Μανώλης Γλέζος: τι μάθαμε από έναν πληγωμένο, σκληρό άντρα, του Νίκου Βασιλειάδη

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

 

Στην πραγματική ζωή, ο καλός υπέρ “ήρωας” δεν υπάρχει, υπάρχει ένας πληγωμένος, σκληρός άντρας που στην πιο κρίσιμη στιγμή διορθώνει το παρόν με την θυσία για έναν μελλοντικό σκοπό.

Και αυτό έκανε ο Μανώλης Γλέζος. Σήκωσε στις πλάτες του τον δικό του προσωπικό του δρόμο όπως ο καθένας τον κουβαλάει μέσα του, και αξίζει να τον ανακαλύψει ως το βάθος του, γιατί αυτή είναι η προσωπική κληρονομιά του.

Και μέσα από την διαδρομή του μας δίδαξε την αρετή των σταθερών βημάτων, στα οποία εξαγνίζονται τα όποια λάθη και τα οποία τελικά γίνονται και δικά μας ίχνη που μας οδηγούν στο προσωπικό θησαυρό της αγάπης στην πατρίδα…

Με τον Μανώλη Γλέζο ένας λαός αυτόπτης μάρτυς του φόβου, του τρέμουλου των ψυχών μεταμορφώθηκε σε έναν λαό της τόλμης και της τέλεσης του ακατόρθωτου (Αντίσταση) στο οποίο σπρώχνει το δίκαιο. Έναν λαό που μπόρεσε να ελπίζει. Όχι στην καλή μέρα, αλλά απλά σε μια καλύτερη μέρα..

Με τον Μανώλη Γλέζο μάθαμε πως το σήμερα μπορεί πάντα να διορθώνεται όχι μόνο στιγμιαία σπαταλώντας κάτι πιο ουσιαστικό μα και για πάντα ενώνοντας τα άτομα σε κάτι πιο αφηρημένο και ταυτόχρονα πιο δομικό. Σε μια ιδανική, ονειρική ελευθερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πέθανε ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
.jpg
Με μηνύσεις θα απαντά ο Δήμαρχος Ρόδου στα ελεεινά, συκοφαντικά δημοσιεύματα
Το μήνυμα της σοφίας από τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο
Το “iporta.gr” πρώτο σας πληροφορεί: ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης Μιχάλης Κουντούρης κέρδισε το 1ο Βραβείο GRAND PRIX World Press Cartoon

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.