Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μέσα τα κεφάλια λόγω… ευθύνης!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ήταν απόλυτα λογικός ο ξεσηκωμός στα ΜΜΕ (και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για τον περιορισμό ηλικίας σε άτομα με αναπηρία στο λεγόμενο κοινωνικό επίδομα της κυβέρνησης. Όχι από όλα τα Μέσα βέβαια, καθώς υπάρχουν –και είναι τα πιο πολλά- που δεν σκοπεύουν αυτόν τον καιρό να ενοχλήσουν την κυβέρνηση, τηρώντας σιγή ασυρμάτου σε ζητήματα που υποχρεώνουν την κοινωνία να βράζει στο ζουμί της ζητώντας το δίκιο της.

 Ωστόσο, υπάρχει κάτι χειρότερο. Είναι η δικαιολογία του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος μιλώντας (με εκείνο το αριστοκρατικό του «γο» αντί «ρο»…) στην εκπομπή του Παπαδάκη, δικαιολόγησε τους «αστερίσκους» της απόφασης για το επίδομα λέγοντας «εγώ πρέπει να εργάζομαι με υπευθυνότητα»!

 Που σημαίνει ότι κόβοντας ‘φραγκοδίφραγκα’ από τους άτυχους της ζωής ή ετοιμάζοντας να διαλύσεις τους συνταξιούχους αφαιρώντας τον λεγόμενο «13ο μισθό» του ΣΥΡΙΖΑ, κινείσαι σε απόλυτη υπευθυνότητα.

 Σκεφθείτε τι περισσότερο θα ακούγαμε αν είχε αρνηθεί (η κυβέρνηση) να δώσει προτεραιότητα στις επιστροφές φόρου των επιχειρήσεων τι άλλο θα ακούγαμε από τα χείλη του εν λόγω στελέχους, που έτσι κι’ αλλιώς είναι καταδικασμένος να κερδίσει το…χειροκρότημα των φτωχών ψηφοφόρων (κάτι που απολαμβάνει απομονωμένος εδώ και μήνες ο προκάτοχός του, δηλαδή ο βαθύπλουτος Ευκλείδης…)

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο καπιταλισμός του έρωτα κι ο κομμουνισμός της αγάπης, του Μάνου Στεφανίδη
Οι ομορφιές τους φωτίζουν τη νύχτα, του Δημήτρη Κατσούλα
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
Γυμνός σκοπός, του Χρήστου Χωμενίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.