Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μέρες ραδιοφώνου…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

 

Επειδή γνωρίζω πόσο μοναχική, ζόρικη και… ξεχασμένη από την δημοσιότητα είναι η δουλειά του ραδιοφωνικού παραγωγού (έχοντας θητεύει κάπου τέσσερα χρόνια, πρώτα σε ΩΧ FM και μετά σε ‘Ξένιο’), οφείλω από αυτή τη γωνιά να συγχαρώ σήμερα την ιδέα της εφημερίδας documentο να δημοσιεύσει πολυσέλιδο αφιέρωμα (docville) με απόψεις των ‘αθέατων δημιουργών’ που μας κρατάνε συντροφιά με τις μουσικές τους επιλογές και τα λόγια τους, που αποτελούν βάλσαμο όταν δεν παρασύρονται από εξυπνάδες και ειρωνείες, αλλά περιορίζονται στον στόχο. Δηλαδή της συντροφιάς στον ακροατή με μουσικές που δεν θα προσβάλουν την αισθητική της ακοής του.

Με την ευκαιρία, οι αναγνώστες του αφιερώματος είδαν τις φωτογραφίες κάποιων αξιόλογων ανθρώπων που μας κρατάνε καθημερινή συντροφιά και μη μου πείτε πως είχαν την ευκαιρία συχνά να τους διακρίνουν στα ΜΜΕ: Βιβλάκης, Διάκου, Διοσκουρίδης, Καλαμούκης, Κουμάντου, Μένεγος, Μπαρμπαγιάννης, Μπουρσινός, Ορφανίδου, Πολέντας, Σίδερης, Χατζηστεφάνου. Αφησα εκτός… αλφαβητικής σειράς τους προβεβλημένους Διονύση Ελευθεράτο, Κώστα Θωμαϊδη, Μενέλαο Καραμαγγιώλη και βέβαια την ‘Ελενα Φαληρέα (την ‘Ελενα τη χορεύτρια, που σκύβει στη μεριά του Τάσου’, του Διονύση Σαββόπουλου από το εμβληματική ‘Ας κρατήσουν οι χοροί’). Την ‘Ελενα, που όταν ακούστηκε το τραγούδι του Νιόνιου, ο κόσμος νόμιζε πως επρόκειτο για την ‘Ελενα  Ναθαναήλ, που τότε ο δεσμός της με τον Τάσο Μητρόπουλο του ποδοσφαίρου ήταν διάσημος.  Η Φαληρέα μετά από δέκα χρόνια και εκπομπή Σ/Κ στο Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ, είδε την διοίκηση να σταματά την εκπομπή της «Λαϊκοί Δρόμοι». Μια εκπομπή με σεβασμό στο λαϊκό και (κυρίως) ρεμπέτικο, και που αποτελούσε συνέχεια των θρυλικών εκπομπών του Πάνου Γεραμάνη. Κρίμα.

Με την ευκαιρία να καταθέσω κάτι προσωπικό. Εκείνα τα χρόνια του ραδιοφώνου –αρχή δεκαετίας του ’90- ο Τριανταφυλλόπουλος είχε στήσει (με την Μαρία Λόη) ένα ραδιοφωνικό σταθμό που –συμπαθάτε με- μπροστά του δεν θα έπιαναν χαρτοσιά  οι σημερινές προσπάθειες στα ερτζιανά. Κι’ όταν έκλεισε λόγω… πώλησης στο Μπομπολέϊκο, ο κόσμος στερήθηκε τον Τάσο Φαληρέα, τον Βασίλη Ραφαηλίδη, τον Γιάννη Καλαμίτση, τον Άρη Σκιαδόπουλο, τον Μάκη, την Φρίντα Μπιούπι, τον Γιώργο Κυβέλο και τους λοιπούς λαμπερούς αστέρες της ραδιοφωνίας, που αποτελούσαν ό,τι πιο φρέσκο και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ στην ραδιοφωνική ενημέρωση και μουσική προσφορά.

ΥΓ: Ο ΩΧ FM, μετονομάστηκε από τον Φώτη Μπόμπολα σε ‘Ρόδον’ και μετά από λίγο καιρό… μαράθηκε, όταν το κοινό μπούχτισε από περίεργες ροκιές και τίποτε άλλο.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ένας «Μπωντλαίρ» πλάι στις γκαζόζες…, του Γιώργου Αρκουλή
Μετά τη Μάχη, της Μαρλένας Σκουλά-Περιφεράκη
Καλύτερος Άνθρωπος…, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.