Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Λιοντάρια εναντίων Χριστιανών ή “το μυαλό της κότας”, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

 

Ο Μάνος Χατζιδάκις ήδη από το 1978 μας είχε προειδοποιήσει για το μυαλό της κότας, μια προφητική του σκέψη που εξέφρασε δημόσια λέγοντας πως η Ελλάδα από έθνος σοφίας θα μεταλλαχθεί σε ένα έθνος ηλιθίων. Το «μυαλό της κότας» από το 78 μέχρι σήμερα εξελίχθηκε και μεταμορφώθηκε στην δικτατορία της ηλιθιότητας. Πολιτικοί που πουλάνε αλοιφές για τον κορονοϊό, ιερείς που επικαλούνται ανύπαρκτα επιστημονικά δεδομένα για να στηρίξουν την πίστη τους, δημοσιογράφοι που καλούν τον κόσμο να αποφεύγει την επαφή με τους χριστιανούς, ζώα του καναπέ και του φραπέ και χαβαλέ που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν την απαιδευσιά τους βρίζοντας τα Θεία. Απ΄όλα έχει ο μπαξές.

Το «μυαλό της κότας» κυριαρχεί, βρίσκεται παντού έχοντας βρει το πλέον πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί και να μεγαλώσει. Η εξάπλωση της ηλιθιότητας όμως, δεν είναι απλά ένα ακόμα πρόβλημα. Είναι το πρόβλημα το θεμελιώδες το οποίο ενισχύεται από την ελευθερία που έχουν – και σωστά – οι πάντες να ομιλούν δημόσια στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης και από την υπερβολική έκθεση σε τηλεοράσεις με αγοραία θεάματα και υποκουλτούρα κλπ. Η δικτατορία της ηλιθιότητας επιτίθεται από παντού και μπορεί να έχει τη μορφή κάθε δημοσιογραφίσκου, χαζοχαρούμενου παρουσιαστή μεσημεριανάδικου. τηλεπερσόνας, αρχηγού κόμματος, πολιτικού, μητέρας ή πατέρα, δασκάλου, παπά, συγγραφέα, ποιητή, μουσικού, μπουζουκτσή, βίγκαν μίγκαν και γκαγκάν! Και φυσικά κάθε άλλης ανθρώπινης ιδιότητας που να μπορείς να φανταστείς. Δυστυχώς είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτήν καθώς είναι εθιστική, το νόημα της είναι εύκολο, είναι προσβάσιμη σε όλους, χτυπάει κατά συρροή και κυρίως υπάρχει παντού.

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ερωτικές απαγωγές στην Κάρπαθο, του Μανώλη Δημελλά
Alexandra Karakopoulou - Zisser
3ος Χρόνος: “Είμαι η Πόρτα…”, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Εθνική επιτυχία. Γκέι Βουκεφάλας!, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.