Πόρτα στην Πολιτική

Λαϊκισμός και στιφάδο, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

 

 

 

Μάνος Στεφανίδης

Όλα αυτά συνέβαιναν μόλις χτες! Τότε που υπερασπιζόμασταν αποτελεσματικά τα νησιά και τα θαλάσσια μας σύνορα μέσω λιτανειών και παννυχίδων! Με τον απίστευτο, πολιτικό απατεώνα επικεφαλής της άμυνας μας. Τα άγια τοις κυσίν. Ο οποίος εξευτέλιζε συστηματικά τους ένστολους με τα καραγκιοζηλίκια που τούς υποχρέωνε να κάνουν…

Εν προκειμένω τον τότε Α/ΓΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη. Που κουβαλάει εδώ Αγία Σποδό ενώ ο υπουργός του “σταυρώνει” τα αεριωθούμενα! Διακεκριμένο πασόκο αξιωματικό κατά τα άλλα και έπειτα υπουργό των Συριζανέλ.

Ο δειλός πατριδοκάπηλος…Που γελούσε μαζί όλη η αποθρασυμένη Τουρκιά. Και που απ’ τα πολλά στεφάνια που πετούσε στη θάλασσα – πάντα από απόσταση ασφαλείας – έδωσε στο Αιγαίο γεύση στιφάδου. Να τον χαίρονται οι πρώην μου σύντροφοι.

Γιατί τα θυμάμαι όλα αυτά; Γιατί δεν τελειώνει ο λαϊκισμός σ’ αυτό τον τόπο. Αφού πάντα θα υπάρχει ένας Άδωνις για να προμοτάρει μαρμαρωμένους βασιλιάδες πλάι σε παπάδες και πολιτικάντηδες. Με τους Τούρκους απέναντι – που ποτέ δεν ξέχασαν το εύδρομο Αβέρωφ – να προετοιμάζουν ψύχραιμοι το colpo grosso και τους συμμάχους και φίλους μας να είναι έτοιμοι να νίψουν ξανά τας χείρας τους.
Τότε που ούτε η κάρα της Αγίας Βαρβάρας, ούτε η εμβάδα του Οσίου Εφραίμ δεν θα μπορούν να μάς γλυτώσουν.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
“Ευαγγελισμός”… 5 Αστέρων, του ΚΥΡ
ΥΦΥΠΕΞ Διαματάρης: Απαράδεκτο το όριο των 35 χρόνων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, του Βασίλη Κουτσίλα
Ζούμε στιγμές απόλυτης υποκρισίας, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.