Το σχόλιο της ημέρας

Κώστας Μπακογιάννης: αντί των μηνύσεων επιλέγει συνάντηση και διάλογο, της Ωραιοαζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά

Μετά το αυστηρό κείμενο του Μάνου Στεφανίδη προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο κ. Μπακογιάννης τηλεφώνησε στον κ. Στεφανίδη ορίζοντας ημερομηνία  συνάντησης μαζί του. Στο σύντομο τηλεφώνημά του είπε, όπως πληροφορεί τους αναγνώστες ο κ. Στεφανίδης, ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι ανοιχτός στην κριτική.

Εξεπλάγην θετικά. Εξ ου και το σημερινό σχόλιο. Αν έστω και μια σπίθα ο κ. Μπακογιάννης παρεκκλίνει, διαφοροποιείται από την συνήθη τακτική των μηνύσεων των στελεχών της ΝΔ (Άδωνις, Μπογδάνος, κάτι λιμοκοντόροι περιφερειάρχες και δημαρχαίοι του Νότου) με την δικαιολογία της συκοφαντικής δυσφήμισης και σαφέστατο στόχο την φίμωση του δημόσιου λόγου,  την οποία τακτική ποτέ δεν επέπληξε ο κ. Μητσοτάκης, θείος του και Πρωθυπουργός της χώρας, τουναντίον αφήνει να εξελίσσεται, τότε κάτι κάλο δείχνει να γίνεται. Και ίσως να μην είναι μόνο πολιτική διπλωματία – που είναι έξυπνο να υπάρχει καθώς οδηγεί ξεκάθαρα σε λαμπρότερες ατραπούς συγκριτικά με τον δρόμο των συγκρούσεων – ίσως να είναι και το dna του πατρός  Μπακογιάννη, που έγραφα προ διημέρου πως αν δεν δολοφονείτο από την 17 Νοέμβρη θα αποτελούσε πολιτικό φάρο για τη χώρα.  Και προφταίνω του βιολόγους που θα μού πουν ότι ο χαρακτήρας δεν κληρονομείται. Κληρονομείται, όμως η εικόνα, η οποία αποτελεί το ισχυρότερο dna.

Έτσι εξηγείται γιατί ο κ. Μπακογιάννης  δεν προέβη σε μηνύσεις με αφορμή το αυστηρότατο άρθρο του κ. Στεφανίδη, αλλά και κανα δυο δικά μου. Είναι πολιτική κίνηση ματ αυτή του Δημάρχου Αθηναίων. Και οφειλούμε και να την μεταδώσουμε και να την επαινέσουμε.

Αναμένουμε την εξέλιξη αυτής της συνάντησης, όπως θα ενημερωθούμε από τον κ. Στεφανίδη.

Επιστήμονες και επαγγελματίες σαν τον Μάνο θα έπρεπε εξ αρχής να βρίσκονται σε θέσεις καίριες της Ελληνικής Κουλτούρας και του Πολιτισμού διότι είναι άριστος γνώστης και με πάθος για δημιουργία και πρόοδο του τόπου στο αντικείμενό του. Επιπλέον, διαθέτει κάτι σπάνιο: παρρησία, αυτοκριτική, ευαισθησία, ρεαλισμό, ευελιξία σκέψης και καλοσύνη.

Όσοι τον γνωρίζετε ή έστω έχετε ξεναγηθεί σε εκθέσεις που έχει επιμεληθεί καταλαβαίνετε τι εννοώ.

ΥΓ: Χαίρομαι που η Πόρτα καθημερινά μού υπενθυμίζει πόσο χρήσιμη είναι. Μες στην τόση αδικία είναι τονωτική παρηγοριά.

29.9.2020

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: Χάρτινο το φεγγαράκι, του Μάνου Στεφανίδη
ΡΟΖ, του Πάνου Μπιτσαξή
Η εθνική μας ταλάντωση, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.