Πόρτα στην Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: “H κυβέρνηση στηρίζει στο ΝΑΤΟ την Τουρκία και φωνάζει εντός…”

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, για την ανευθυνότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό:

Αθήνα – 2 Μαρτίου 2020

 H κυβέρνηση στηρίζει στο ΝΑΤΟ την Τουρκία και φωνάζει εντός…

Η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα χωρίς εθνική στρατηγική.

Δε συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στη χώρα, παρότι αυτό έχει ζητηθεί επίμονα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν απαιτεί την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διακινεί ψευδώς ότι άσκησε βέτο στο ΝΑΤΟ για το αίτημα της Τουρκίας αναφορικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 4.

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει τα ελληνικά ακριτικά νησιά σε πεδία μάχης και άσκησης αστυνομικού αυταρχισμού.

Όταν, πριν από έξι μήνες, κατάργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, διαφαινόταν ήδη η πρόθεσή της να μετατρέψει το ζήτημα σε εσωτερικής κατανάλωσης προεκλογικό στρατήγημα.

Ακόμα και τώρα, με την Τουρκία να έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο στη χώρα, ο πρωθυπουργός διστάζει να καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Θα το κάνουμε εμείς.

SHARE
RELATED POSTS
Το “μένουμε σπίτι” προϋποθέτει το …”έχουμε σπίτι”, του Νίκου Βασιλειάδη
Oι θέσεις της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» για τον Τουρισμό
Εν μέσω Χριστουγέννων, κυβέρνηση …κρεμάμενη επί ξύλου, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.