Πόρτα στην Πολιτική

 Κώστας Αρβανίτης: “Τα καλά νέα δεν είχαν συνέχεια στο Βερολίνο”

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία-GUE/NGL,  Κώστα Αρβανίτη για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ

Βρυξέλλες  – 10 Μαρτίου 2020

 Τα καλά νέα δεν είχαν συνέχεια στο Βερολίνο.

Μετά και την προχτεσινή ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, περιμέναμε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κάτι παραπάνω από ωραία φωτογραφικά στιγμιότυπα με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Τελικά, φαίνεται πως το ταξίδι Μητσοτάκη στο Βερολίνο ήταν μια βόλτα-άλλοθι για την απουσία της Ελλάδας από το χτεσινό ραντεβού με τον Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Ένα ξεροκόμματο δημοσιότητας που πέταξαν οι ισχυροί της Ευρώπης στον «προβλέψιμο σύμμαχο»

Ελλάδα για να μην διαμαρτύρεται και γκρινιάζει.

Τι θα μείνει από το ταξίδι αυτό; Ωραίες γενικολογίες, αλλά από… τηγανίτα τίποτα: Ούτε έκτακτη Σύνοδος, ούτε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ, τίποτα από τις αυτονόητες διεκδικήσεις μιας Ελλάδας που διεκδικεί λύσεις στο πρόβλημα που έχει φορτωθεί για λογαριασμό της Ευρώπης.

Θα μείνει μόνο μια θολή πρωτοβουλία για τα ασυνόδευτα (old news), αλλά κυρίως μένει η εντεινόμενη βεβαιότητα πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη συναινέσει στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη φυλακή προσφύγων αντί να προωθεί την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Την ευθύνη και τα βάρη της κρίσης στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή – στην οποία οι ισχυροί της ΕΕ ή έχουν συμβάλει ή έχουν ανεχθεί – δεν μπορεί να τα επωμίζεται αποκλειστικά ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός που έδειξε την αμέριστη συμπαράσταση στους πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Greek* καμάκι, του Χρήστου Χωμενίδη
Νικητιάδης-Καμίνης συνάντηση με πολλαπλή ατζέντα
Ηλίας Καραβόλιας
Στασιμοχρεοκοπία, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.