Πόρτα στην Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: Πριν από τους πρόσφυγες, είχαν πετάξει στον δρόμο εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν από τους πρόσφυγες, είχαν πετάξει στον δρόμο εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου

Μετά την παταγώδη αποτυχία της προσφυγικής της πολιτικής, η κυβέρνηση, εδώ και λίγες μέρες, έχει αποδυθεί σε μια απελπισμένη απόπειρα εξωραϊσμού και ωραιοποίησης της πραγματικότητας, την ώρα που πετά στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους από δομές και διαμερίσματα όπου διέμεναν.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καρπωθεί την εύλογη λόγω πανδημίας μείωση των προσφυγικών ροών τους μήνες Απρίλιο και Μάιο και να την αποδώσει στην… «αποτρεπτική» της πολιτική!

Θύματα των αντιπροσφυγικών πολιτικών όμως δεν είναι μόνο οι κατατρεγμένοι που έφτασαν και φτάνουν στη χώρα μας, αλλά είμαστε και όλοι οι Έλληνες πολίτες. Κάποιοι μάλιστα πληρώνουν ήδη βαρύ τίμημα, έχοντας χάσει τις δουλειές τους χωρίς προφανή λόγο.

Ο λόγος για 17 καταξιωμένους εργαζόμενους με πολυετή πείρα στην διεκπεραίωση υποθέσεων της Υπηρεσίας Ασύλου. Ένα μήνα σχεδόν μετά την αναιτιολόγητη απόφαση μη ανανέωσης των συμβάσεών τους, η Κυβέρνηση δια της σιωπής της επιβεβαιώνει αυτό που οι συνάδελφοί τους είχαν καταγγείλει εξαρχής: πως πρόκειται για ξεκάθαρα εκδικητικές απολύσεις, εργαζομένων που προστάτευσαν το διεθνές κύρος της χώρας μας τηρώντας τη νομιμότητα στη διεκπεραίωση κάθε αίτησης ασύλου. Απολύσεις ενάντια σε κάθε λογική που θέλει τις «μηχανές» της Υπηρεσίας Ασύλου να δουλεύουν στο «φουλ»!

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της επίκαιρης ερώτησης των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας τις απαντήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης γιατί πριν πετάξει στο δρόμο Πρόσφυγες επέλεξε να πετάξει στο δρόμο τους 17 ικανούς και έμπειρους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
niko.png
Τίποτε να μην τολμάς, του Νίκου Βασιλειάδη
Η στύση του γαϊδάρου, το τραγούδι του κύκνου, του Χρήστου Χωμενίδη
Χώρος για άχρηστα, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.