Πόρτα στην Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: “Ο Τραμπ βάζει φωτιά σε Μεσόγειο και Ευρώπη”

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, στη συνεδρίαση της GUE/NGL, για τη δολοφονία Σολεϊμανί και τις συνέπειες της αμερικανικής επέμβασης στην ευρύτερη περιοχή:

Βρυξέλλες – 8 Ιανουαρίου 2020

 Ο Τραμπ βάζει φωτιά σε Μεσόγειο και Ευρώπη

Σε μία σύντομη παρέμβαση στη συνεδρίαση της ευρωομάδας της GUE/NGL, ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στη δολοφονία του Σολεϊμανί & την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, λόγω της αμερικανικής επέμβασης.

Όπως δήλωσε, «η δολοφονία του Σολεϊμανί από τις αμερικανικές δυνάμεις δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. H Συρία φλέγεται, ο Ερντογάν προκαλεί στο Αιγαίο και εμπλέκεται στη Λιβύη. Είμαι πιο ανήσυχος από ποτέ για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής· οι κινήσεις της Αμερικής έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο, αλλά και στην Ευρώπη».

Μεταξύ άλλων, θύμισε τις εξαγγελίες της νέας προέδρου της Κομισιόν: «Η κυρία φον ντερ Λάιεν ουσιαστικά μας προετοίμασε, με τις εξαγγελίες της, για κάτι που η ίδια ήξερε κι εμείς μόνο να φανταστούμε μπορούσαμε: την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης με πρόσχημα τα τεκταινόμενα στη Μ. Ανατολή».

Κλείνοντας, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την δυσάρεστη εξέλιξη που αφορά στη χώρα μας και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χαιρέτισε τη δολοφονία του Σολεϊμανί. Αυτό είναι πολύ αρνητικό, απαράδεκτο, και βάζει τη χώρα σε νέες περιπέτειες».

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το «Ποτάμι» σε καιρό ανομβρίας, του Γιάννη Σιδέρη
«Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…», του Κώστα Αρβανίτη
Ηλίας Καραβόλιας
End of theory: ο αργός θάνατος της Oικονομικής Θεωρίας, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.