Πόρτα στην Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης-Ευρωβουλή: «Κυρία φον ντερ Λάιεν, καλό κουράγιο»

Spread the love

 

 Στρασβούργο– 27 Νοεμβρίου 2019

 Στην ολομέλεια του Ε/Κ τοποθετήθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή:

Κυρία πρόεδρε,

είχατε πραγματικά μια εξαιρετική σκηνική παρουσία. Υποσχεθήκατε τα πάντα, όχι στους πάντες αλλά σε συγκεκριμένα συμφέροντα και πολιτικές απόψεις.

Μιλήσατε για στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης· για το περιβάλλον έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη από σας· δε μιλήσατε καθόλου για τα εργατικά δικαιώματα, για τη διαφθορά· για τη διαπλοκή δε μας πείσατε· για το προσφυγικό επιμένετε στον – απαράδεκτο για μας – τίτλο: προστασία ή “προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”.

Δεν ακούσατε καθόλου καμία πολιτική ομάδα εκτός από το κόμμα σας. Δηλαδή, όπως είπε ο κ. Βέμπερ, το Λαϊκό Κόμμα “έχει πρόεδρο στην Κομισιόν”. Δεν είναι έτσι. Χρειάζεται σύνθεση. Και με τη σύνθεση δεν τα πάτε και πολύ καλά, απ’ ό,τι φάνηκε και από την αρχή, οπότε θα πάμε στο άλλο επίπεδο της δημοκρατίας που είναι η πολιτική σύγκρουση.

Καλό κουράγιο!

SHARE
RELATED POSTS
Οργή, λογική και ηγεσία στον καιρό της Ίρμας, του Νίκου Σταθόπουλου
Χίλιες και μία νύχτες τριτοκοσμικού καθεστωτισμού, του Πάνου Μπιτσαξή
Το στοίχημα της κυβέρνησης, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.