Πόρτα στην Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: Γιόχανσον & Φον ντε Λάϊεν, απαντήσεις για το Άσυλο, αποστάσεις από Μητσοτάκη

 

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία-GUE/NGL, μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του ΕΚ, Κώστα Αρβανίτη, σχετικά με τις εκκλήσεις της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση για σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα:

Βρυξέλλες  – 11 Μαρτίου 2020

 Απαντήσεις για το Άσυλο

Μετά τη φιέστα Ευρω-Ενότητας στις Καστανιές και το σόου στα σύνορα, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη σιγά-σιγά αρχίζουν διακριτικά να παίρνουν αποστάσεις από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις της κυβέρνησής του.

Από τις χλιαρές αναφορές της Προέδρου της Κομισιόν το βράδυ της Δευτέρας στην ανάγκη να γίνει σεβαστό το δικαίωμα στο Άσυλο, περάσαμε στις κατηγορηματικές διατυπώσεις της Αρμόδιας Επιτρόπου.

Η Ίλβα Γιόχανσον, εκπροσωπώντας χτες την Επιτροπή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προχώρησε ακόμη ένα βήμα και, απευθυνόμενη ευθέως στην Ελληνική Κυβέρνηση, αναρωτήθηκε δημόσια τί σκοπεύει να πράξει η Αθήνα για να συμμορφωθεί η χώρα μας με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Δικαίωμα στο Άσυλο.

Μάλιστα, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, στο κλείσιμο της συζήτησης επανήλθε στο θέμα με ακόμη πιο ξεκάθαρες διατυπώσεις:

«Οι συνθήκες στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι σοβαρές και έκτακτες, αλλά το Δικαίωμα του Ασύλου είναι θεμελιώδες δικαίωμα, που κατοχυρώνεται και στην Ευρωπαϊκή συνθήκη και περιχαρακώνεται στο Διεθνές Δίκαιο.

Αναμένω από την Ελλάδα να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη σωστή πρόσβαση στη διαδικασία του Ασύλου».

 Είπαμε, Ευρώπη – Φρούριο, αλλά να κρατάμε και τα προσχήματα…

 Ευτυχώς, δεν έχουμε ακούσει ακόμη τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Πέτσα να αναρωτιούνται αν οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι Δούρειοι Ίπποι του ΣΥΡΙΖΑ…

Περιμένουμε κι εμείς, μαζί με την κυρία Γιόχανσον, μαζί με τη Δημοκρατική Ευρώπη, τις απαντήσεις.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Αλεξίου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την μεγάλη νίκη του Δήμου Ρόδου σε κάθε επίπεδο”
Νίκος Ανδρουλάκης: “Πέταξαν τις θυσίες των Ελλήνων”
Σημασία στη λεπτομέρεια, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.