Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Κυρία Βία, χαμογελάστε παρακαλώ! (Ms.Violence, smile please), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Spread the love

Γιώργος Σαράφογλου

 

GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Τον παραδέχομαι τον Χρυσοχοΐδη! Είναι επαγγελματίας.

Την δουλειά της αστυνόμευσης την έχει σπουδάσει, την έχει μελετήσει και θέλει να την εφαρμόσει.

Πιστεύω ότι οι κάμερες στα κράνη των αστυνομικών είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να μπορεί να ελέγχεται η συμπεριφορά πολιτών και αστυνομικών.

Ασφαλώς και υπάρχουν θέματα εφαρμογής από πλευράς αστυνομίας -ίσως και αστοχίες- αλλά και προσαρμογής από την κοινωνία η οποία σε πολλές περιπτώσεις παρακάμπτει τον νόμο που κάποιες φορές είναι και ελαστικός.

Ένα κράτος που εφαρμόζει απαρέγκλιτα τους νόμους με δικαιοσύνη, κερδίζει τον σεβασμό των πολιτών οι οποίοι με την σειρά τους το υπολογίζουν κι έτσι μετατρέπονται σε ευνομούμενους πολίτες.

Στην Αμερική είναι λίγα χρόνια τώρα όπου και οι απλοί αστυνομικοί φέρουν κάμερες στο στήθος. Όταν ένας αστυνομικός σε σταματήσει με το αυτοκίνητο, η κάμερα του αρχίζει να μαγνητοσκοπεί πριν ακόμα κατέβει από το αυτοκίνητο του και σε προσεγγίσει και ασφαλώς “τραβάει” όλη την διαδικασία.

Αυτό έγινε όταν πολίτες κατήγγειλαν και μήνυσαν αστυνομικούς για χρήση υπέρμετρης βίας – από σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέχρι και βιασμούς – αποδεδειγμένης με μάρτυρες που φωτογράφισαν/μαγνητοσκοπησαν με τα κινητά τους αυτές τις περιστάσεις.

The Ministry of Citizen Protection in Greece decided to provide all Special Force Police with helmet cameras just like the police body cams we have in the U.S.

The reason -just like in the U.S.- was the complaints by some citizens that the police use violence in trying to control public protests and in rounding up squatters in public and private buildings in Athens.

I believe it is a positive step in effective policing where the citizens and the police know their behavior boundaries and are in check.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 52ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Άνθρωποι δίχως καθρέφτη;, του Γιάννη Πανούση
Πλαστή λίστα των επιβατών στο «Norman Atlantic»; Άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.