Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Κραυγές για… λύπηση, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

& PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Είναι μια μεσημεριανή ραδιοφωνική παραγωγή σε κρατικό ραδιόφωνο, της οποίας ο δημιουργός (που λέει ο λόγος) επιμένει να (υπο)στηρίζει ΝΕΕΣ –όπως ισχυρίζεται- επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού. Μόνο που επειδή τα δέκα-είκοσι (μήπως υπερβάλλω;)  σχετικά φρέσκα  κομμάτια δεν μπορούν να στηρίξουν καθημερινή εκπομπή, ιδού οι αυθαιρεσίες,  τις οποίες η στήλη έχει θίξει αρκετές φορές. Δηλαδή το να καταστρέφονται –δια του ‘πειράγματος’ της αρχικής μουσικής τους- κλασικά τραγούδια που αν υπήρχε φιλότιμο για αρκετούς ερμηνευτές με ελάχιστο ταλέντο, δεν θα έπρεπε να τα ακουμπήσουν, αναζητώντας αλλού το μεροκάματο.

Τελευταία ‘έκπληξη’ έρχεται από το αριστουργηματικό ερωτικό τραγούδι «Πόσο λυπάμαι» που έχει μείνει στην Ιστορία με την φωνή της σπουδαίας Σοφίας Βέμπο. Όταν αυτό το κομμάτι έγραφαν οι Σπυρόπουλος – Παπαδούκας και μελοποιούσε ο Κώστας Γιαννίδης, δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι σχεδόν 70 χρόνια  μετά, κάποιες κυρίες θα τολμούσαν να αγνοήσουν τον κίνδυνο (Μαρέλι, Ζορμπαλά, Μανίσαλη, Λαμπρόγιαννη), ψάχνοντας  να σκοράρουν επιτυχία. Λυπηρό!

Πολύ δε περισσότερο –σχεδόν ντροπιαστικό- να ακούγεται αυτό το κλασικό τραγούδι από κάποιον νεαρό με υπερβολικά… ευαίσθητη φωνή, που όμως στο ρεφρέν τολμά να βγάζει κάτι περίεργες κραυγές, λες και τον έχουν πάρει στο κυνήγι αόρατοι εχθροί.

Προσοχή, δεν είναι για πλάκα αυτά τα πράγματα!

 [email protected]

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Απάντηση, του Γιάννη Γερμανού
“Διώξε τη λύπη παληκάρι…..”, της Πόλυ Μηλιώρη
Το γούρι της …αισιοδοξίας, του Δημήτρη Ι. Μπρούχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.