Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

“Κούλα μ’ ακούς;;; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος…”*, του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

Ο  Γιώργος Πίτσος  είναι Πολιτικός Μηχανικός.

Πολύ θα’ θελα να έχω την εμφάνιση του Μπράντ Πίτ, τα λεφτά του Μπιλ Γκέιτς, τη μακροζωία του Μαθουσάλα και την οξύνοια του Στίβ Χόκινγκ.

Όταν μπω στο παραβάν της 7ης Ιουλίου, θα ’θελα ξεδιαλέγοντας τα 24 ψηφοδέλτια που θα μου δώσει η εφορευτική, να βρω το κόμμα των ονείρων μου. Το κόμμα που πιστεύω με δύναμη πως θα φέρει δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Δουλειά κι αξιοπρέπεια. Πιθανολογώ ότι δεν θα το βρω.

Όλοι έχουμε στο κεφάλι μας κάποιο σχήμα που θεωρούμε οτι θα εξυπηρετήσει τα προσωπικά μας αλλά και τα συλλογικά -εθνικά συμφέροντα. Κι αν δεν υπάρχει , σίγουρα φταίμε εμείς που ανεχόμαστε τα υπάρχοντα . Εμείς συντηρούμε κι αναδεικνύουμε όλα τα απίθανα UFOs του κοινοβουλευτικού στερέωματος στην Ελλάδα. Τον 21ο αιώνα έχουν βήμα στη χώρα μας Μιχαλολιάκοι, Βαρουφάκηδες, Σώρρες και Βελόπουλοι. Ήμαρτον.

Το σωτήριο έτος 2019 εξακολουθούμε ν’ ασχολούμαστε με γόνους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Παπανδρέου. Αν διατρέξετε ψηφοδέλτια κομμάτων θα βρείτε πάμπολλους γιους και θυγατέρες παλαιών πολιτευτών που μεταβιβάζουν κληρονομικά τις βουλευτικές έδρες.

Οι εκλογές που πλησιάζουν μοιάζουν με πικρό ποτήρι κι όλοι αποστρέφουμε το πρόσωπο μας αλλού. Άντε να τελειώνουμε και μ’ αυτή την αγγαρεία. Οι εθνικές αποτυχίες που οδήγησαν στη δεκαετή κρίση έστρεψαν τα μαχαίρια μας καταπάνω μας ενώ θα έπρεπε να κυνηγήσουμε κλωτσηδόν το καραμανλικό σύστημα που ευθύνεται.
Κι έτσι, μια φορά στα 4 χρόνια, βιώνουμε το μέγα αδιέξοδο. Και την επόμενη βρίζουμε την κυβέρνηση που εκλέξαμε, και η εκάστοτε αντιπολίτευση ζητάει εκλογές. Και ξεχνιέται πάλι.

Μας κούρασε πιστεύω η επιλογή του λιγότερο κακού αλλά δεν προσπαθούμε και να τ’ αλλάξουμε . Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Αυτοί οι τύποι που παίζουν μαστορικά με τα χειρότερα και ζωώδη ένστικτα μας.
Αντί να επιλέγουμε ένα όραμα για την επόμενη μέρα, καταντάμε να βγάζουμε θυμό στην κάλπη. Κυβερνιέται όμως η χώρα με θυμό και οργή; Θέλουμε να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση; Εκτός από μπατσάκια στα κωλομέρια και γλυκά μπινελικάκια, μπορούμε να μην την ξαναψηφίσουμε. Τόσο απλά.

Αυτό όμως να μην κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάγκα. Όταν ψηφίζεις Μητσοτάκη δεν τιμωρείς την κυβέρνηση, εμάς όλους τιμωρείς. Μας τον φοράς καπέλο πρωθυπουργό για 4 χρονάκια. Αυτόν και τον εσμό που κουβαλά. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Της φαμίλιας Μητσοτάκη.

Αγαπητέ πρώην σύντροφε. 24 ψηφοδέλτια θα λάβεις πριν την κάλπη. Άσε τους φερετζέδες και τους αφελείς συμψηφισμούς. Με θάρρος κι εντιμότητα πες αν αυτό που θα επιλέξεις θα προσμετρηθεί με του Άδωνη μαζι. Πες οτι γουστάρεις το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για σένα, τους φίλους και τα παιδιά σου. Ζήτω η κανονικότητα, ζήτω οι νοικοκυραίοι.

Όσους ΤΣΙΠΡΕΣ κι αν τιμωρήσουμε, όσο θα δοξάζουμε ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ, ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, κορόιδα με πατέντα θα είμαστε. Μην ξεχνάτε πως κι ο Σίσυφος , Έλληνας ήτανε.

*** επική ατάκα του αείμνηστου Στάθη Ψάλτη (1983). Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
823365100e4a5287cdca633e03784e18.jpg
Το διαρκές καθεστώς του “μή γίγνεσθαι”, του Ηλία Καραβόλια
Βερολίνο καλεί Πεκίνο, του Ηλία Καραβόλια
Άτιτλο, όπως η εποχή μας, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.