Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Κοτζιάς: Οι Τούρκοι ήξεραν για την επέκταση στα 12 μίλια

Spread the love

«Οι Τούρκοι ήξεραν για τις αποφάσεις της Ελλάδας για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα» ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς ενώ την ίδια στιγμή απορρίπτει κάθε σενάριο αυτονόμησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στο κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ υποστήριξε ότι οι Τούρκοι «δεν αιφνιδιάστηκαν για την αιγιαλίτιδα , το ξέρουν από καιρό ότι θα την επεκτείνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη πως η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κ. Μαυροειδή ήταν προγραμματισμένη από καιρό. «Μπορεί οι Τούρκοι να έκαναν κάποιες ερωτήσεις να είχαν κάποιες απορίες για την αιγιαλίτιδα» ανέφερε.

Παραμένω βουλευτής της πλειοψηφίας

Θέλοντας να σβήσει κάθε σκιά σε σχέση με το πολιτικό του μέλλον, τόνισε πως «παραμένω βουλευτής της πλειοψηφίας»  απορρίπτοντας μάλιστα κάθε κάθε σενάριο αυτονόμησής από τον ΣΥΡΙΖΑ του ιδίου και της Κίνησης Πράττω που έχει ιδρύσει.

Ο πρώην ΥΠΕΞ μίλησε και για την συνάντηση στον ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2017 με τον κ. Τσαβούσογλου και τον τότε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όπου η Τουρκία επεχείρησε  να ανοίξει συζήτηση για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, πράγμα που απετράπη.

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Κατά τα λοιπά, ο κ. Κοτζιάς έδωσε την δική του εκτίμηση για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται έχουν την θωράκιση των κρατών τους.

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει ακόμη οροθετηθεί η ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδας αποσαφήνισε πως πρέπει πρώτα η Αθήνα να οροθετηθεί με την Αίγυπτο.

in.gr

SHARE
RELATED POSTS
Δεν έχω άλλο χρόνο, του Νίκου Βασιλαρά
Είδηση ή διαφήμιση;, του Γιώργου Αρκουλή
Η κραιπάλη της TV, τα ψώνια και οι αληθινοί διανοούμενοι, του Μάνου Στεφανιδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.