Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Κι όμως, υπάρχει Κρητικός χωρίς μουστάκι “πολλά υποσχόμενος…”, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

Τι λέτε καλέ; Νομίζατε ότι μετά την παταγώδη αποτυχία τους πριν δυο τρεις εβδομάδες οι δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν τον Λοβέρδο ως τον θριαμβευτικώς επικρατήσαντα για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ κι έπεσαν έξω, θα πτοούντο; Όχι δα! Με μεγαλύτερο τώρα ζήλο και απτόητοι προχωρούν στην κατασκευή των ποσοστών – του νέου πλέον ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με αρχηγό όμως τώρα τον Νίκο Ανδρουλάκη – ‘χορηγώντας’ του  ποσοστά της τάξεως του 15.2% με πρώτο να σέρνει το χορό το ‘Πρώτο Θέμα’ της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου και την εταιρία Marc. Κι αν αυτή τη στιγμή, χωρίς δηλαδή να έχει το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ σημαντική παρουσία μέσα στη Βουλή παίρνει πόντους, φανταστείτε τι έχει να γίνει με την εμφάνιση και του ως Επικεφαλής ορισθέντος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος βουλευτού (οδοντιάτρου) Μιχάλη Κατρίνη! Όσοι επιμένουν να παρακολουθούν το κανάλι της Βουλής και παραμένουν ξάγρυπνοι, δεν αποκοιμήθηκαν δηλαδή με τις επιτυχίες και τις ‘δάφνες τους’, βέβαιο είναι ότι το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα το εκτοξεύσουν στο 20%. Τώρα…, γιατί επιμένω σε κάθε μου αναφορά στο ΚΙΝΑΛ να το συνοδεύω και με το ‘ΠΑΣΟΚ’, μη νομίσετε ότι με διακατέχουν εμμονές, όχι δα, τα ίδια τα λόγια του αρχηγού Νίκου Ανδρουλάκη χρησιμοποιώ ο οποίος έχει μια τάση να υπερτονίζει την ‘πράσινη’ καταγωγή του μέσα στο Κίνημα.

Και αν η προ τεσσάρων και πέραν εβδομάδων δημοσκόπηση ξανά στην ίδια εφημερίδα ‘Πρώτο Θέμα’ έδινε άνετη υπεροχή – άρα και επικράτηση – του Ανδρέα Λοβέρδου με ποσοστό 37%, αυτό δεν πειράζει που έπεσε έξω; η της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου μετράει και σίγουρα θα πέσει μέσα, δεν πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία.

Μια και αναφερόμεθα σε δημοσκοπήσεις γι αυτήν την έρημη και από όλους που την ‘περιφέρουν’ και την ‘τρυγούν’ κεντροαριστερά, να σας υπενθυμίσω κάτι; Λοιπόν, ήταν Κυριακή της 30 Μαρτίου του 2014 όταν το ‘Εθνος’ έδινε στο ‘ΠΟΤΑΜΙ’ ένα ποσοστό της τάξεως του 15%. Πολλοί τότε χαρακτήριζαν το ‘ΠΟΤΑΜΙ’ ως νέο σκαλοπάτι, νέο ανάχωμα δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να λάβει λίγους μήνες μετά το μόλις 6.05% . Αυτή δηλαδή είναι η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων; Πώς τάχα και με ποια στοιχεία οι δημοσκοπήσεις μετρούν τα αποτελέσματά τους  κι όταν πέφτουν έξω δεν θα έπρεπε να λογοδοτούν;  Ζούμε στη χώρα των εντυπώσεων, των κατασκευασμένων αριθμών αναλόγως των περιστάσεων, των συγκυριών, των ‘χρωμάτων’ που κάθε λίγο και λιγάκι μας κατασκευάζουν ως ανάγκες οι ‘μετρητές’ της κοινής γνώμης.

Κι επειδή όλα σ’ αυτόν τον τόπο είναι δυνατά να συμβούν με προσόντα όπως μια επταετία στην Ευρωβουλή – το αναφέρω αυτό ως το πρώτον που γνωρίζουν οι ψηφοφόροι του Κινήματος για τον αρχηγό τους, ανάγκη να τρέξουν λοιπόν γρήγορα οι ενημερώσεις – και να μη περιορίζονται οι φίλοι του Κινήματος μόνο σε αυτό και στο ότι ο αμούστακος νεαρός Κρητικός λατρεύει συν τοις άλλοις και την λαϊκή μουσική κι αν απαιτηθεί μπορεί να φορέσει και σαρίκι και με αυτά μόνο να ‘είναι πολλά υποσχόμενος στην Πολιτική’, να του υπενθυμίσω και το παρακάτω τραγούδι που τυχόν να του διαφεύγει διότι όταν κυκλοφόρησε, ο νεαρός Κρητικός ήταν μόλις 12 ετών, τότε που το διαδίκτυο στην Ελλάδα κατείχε ένα ποσοστό πολύ κάτω της τάξεως του 1%, τότε που ακόμα το σύστημα καταγραφής εικόνας γινόταν αποκλειστικά και μόνο στο VHS και ως μέσο καταγραφής και μεταφοράς ήχου μεσουρανούσε η κασέτα…

SHARE
RELATED POSTS
«Ημουνήηηηηηη…», της Λουσίλ Πετρίδου
Περίσσεια κατανάλωση, του Δημήτρη Κατσούλα
Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Πατρίδα, το μέσα “δέρμα” σου, του Σταύρου Θεοδωράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.