Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Κι άλλες απώλειες για τον Γιώργο Χατζημάρκο-Αποστροφή προς τον Περιφεριάρχη Ν.Αιγαίου και από τις Κυκλάδες με μομφές από την Θεώνη Λειβαδάρου

Spread the love

Της Θεώνης Λειβαδάρου του Εμμανουήλ, περιφερειακής συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πρώην επάρχου της περιφερειακής ενότητας Θήρας, κατοίκου Μεγαλοχωρίου Δήμου Θήρας Κυκλάδων.

Σε συνέχεια της απόφασης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 68059/4931 ΦΕΚ με θέμα μερική ανάκληση αποφάσεων μεταβίβασης αρμοδιοτήτων αισθάνομαι υποχρεωμένη να αποσαφηνίσω ορισμένα ζητήματα που έχουν ανακύψει και που καταδεικνύουν την μέχρι σήμερα υποβόσκουσα αρνητική προδιάθεση της περιφερειακής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με το πρόσωπο μου αλλά και με τα θέματα διοίκησης των νησιών των Κυκλάδων και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.
​Ο κ. Περιφερειάρχης αποφάσισε, ως έχει δικαίωμα, να ανακαλέσει μερικώς τις αρμοδιότητες που είχε μεταβιβάσει σε εμένα ως Περιφερειακή Σύμβουλο Θήρας, παύοντας με από την άσκηση των καθηκόντων του Επάρχου Θήρας, αρμοδιότητες που πλέον θα ασκούνται από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων που εδρεύει στη Σύρο κ. Γ. Λεονταρίτη.

Όφειλε βέβαια, ως θεσμικό όργανο, άλλως ως συνάδελφος στην αυτοδιοίκηση να μου έχει τουλάχιστον γνωστοποιήσει ή κοινοποιήσει τη σχετική του απόφαση. Ωστόσο, η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του απέναντι σε συνεργάτες του και περιφερειακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του αποδεικνύει ότι διακατέχεται από άλλου είδους συμπεριφορές και αξίες.

​Από την ανάληψη των καθηκόντων μου, με μοναδικό μου γνώμονα την εκπροσώπηση των πολιτών και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, υπηρέτησα και θα συνεχίσω να υπηρετώ με συνέπεια, ειλικρίνεια και εντιμότητα ως περιφερειακή σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Θήρας.

Οι αρμοδιότητες που μου είχαν εκχωρηθεί και ο τίτλος της επάρχου Θήρας, παρότι τιμητικές θα ήταν προτιμότερο να είναι και ουσιαστικές, γεγονός το οποίο φυσικά παρά την επιμονή μου, ουδείς εκ της περιφερειακής αρχής συμμεριζόταν η αποδεχόταν. Αντιλαμβάνομαι επομένως, την παύση μου από τις κενές περιεχομένου και ουσίας αρμοδιότητες περισσότερο ως λύτρωση, παρά ως υποβιβασμό. Η επιλογή μου να ψηφίζω στα περιφερειακά συμβούλια κατά συνείδηση και όχι κατά κομματική – παραταξιακή επιταγή προφανώς ενόχλησε τον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος προτιμά περιφερειακούς συμβούλους υποχείρια και πειθήνια όργανα των αποφάσεων του.
Για το λόγο αυτό πλέον μοναδική και έντιμη στάση απέναντι στον εαυτό μου, στους ανθρώπους που με εξέλεξαν, με στήριξαν και με στηρίζουν αλλά και προς το θεσμό της περιφερειακής συμβούλου είναι να ανεξαρτητοποιηθώ, προκειμένου ανεμπόδιστη από μικροσυμφέροντα, μικροπολιτικές, παραταξιακές πιέσεις, που ουδέποτε επέτρεψα να με ποδηγετήσουν, να συνεχίσω να επιτελώ το καθήκον μου. Για το λόγο αυτό κ. Περιφερειάρχη σας ανακοινώνω επίσημα την παραίτηση μου από την παράταξη σας «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» με σθένος και ευθύτητα, όπως αρμόζει.

​Η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, που προφασίζεστε ως την αιτία της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων που μου είχατε εκχωρήσει, εύχομαι να επέλθει άμεσα από την εξ αποστάσεως άσκηση τους από τη Σύρο. Προφανώς, ο συγκεντρωτισμός και η κεντροποιημένη άσκηση διοίκησης είναι το πνεύμα που διακατέχει το όραμα σας για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Παρά το γεγονός της πρόσφατης γέννησης του τέκνο μου και την λοχεία μου, ουδέποτε έπαψα να συμμετέχω ενεργά και να υπηρετώ το θεσμό της Επάρχου Θήρας, μεριμνώντας υπό αντίξοες συνθήκες για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών, τη διενέργεια ελέγχων και την επίλυση θεμάτων της αρμοδιότητας μου. Ως φαίνεται η μητρότητα και επιτυχία είναι έννοιες που δεν χωρούν στη λογική σας.

Μέχρι σήμερα, ουδέποτε έχετε επισκεφθεί το νησί τη Θήρας και τα νησιά της περιφερειακής ενότητας παρά μόνο εθιμοτυπικά, με αποτέλεσμα δυστυχώς να αγνοείτε πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και την ουσιαστική απουσία της Περιφερειακής Αρχής από τα νησιά των Κυκλάδων. Ζητήματα τα οποία με επιστολές και με τοποθετήσεις μου στα Περιφερειακά Συμβούλια επανειλημμένως σας είχα επισημάνει, χωρίς ποτέ να υπάρχει ανταπόκριση.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρέσβη των Η.Π.Α. στη Θήρα, σπεύσατε να επισκεφθείτε το νησί, προκειμένου να εμφανιστείτε στις εκδηλώσεις προς τιμήν του, χωρίς να αφιερώσετε λεπτό για να επισκεφθείτε το Επαρχείο και να συναντήσετε τους υπαλλήλους του ή τους προϊσταμένους των υπηρεσιών μας, να ενημερωθείτε για τα ζητήματα του νησιού, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου αεροδρομίου – Οίας και η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού. Η έγκριση ποσού 7.000.000,00 ευρώ για την επιπλέον χρηματοδότηση του εργολάβου που εκτελεί το έργο αεροδρομίου – Οίας, παρά τις περικοπές και τις τροποποιήσεις του έργου, σε συνδυασμό με την μη ολοκλήρωση του εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, τις παρατάσεις που έχουν χορηγηθεί, δυστυχώς αποδεικνύουν ότι τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας δεν είναι η δική μου παρουσία.

Μοναδικό μέλημα σας ήταν η προμήθεια φωτιστικών τύπου LED που ακυρώθηκε από Ανεξάρτητη Αρχή.
Βέβαιη πλέον ότι βρίσκομαι στη σωστή κατεύθυνση, εύχομαι σε εσάς, την παράταξη σας και όσους συνεργάτες σας εξακολουθούν να σας στηρίζουν κάθε επιτυχία στο έργο σας.

SHARE
RELATED POSTS
Ευχές του κ.Φώτη Χατζηδιάκου: “Το Φως μας κρατά όρθιους και θα βγούμε νικητές”
Ο Δημήτρης Μπρούχος απαντά σε 8 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο
Για την Χαρά Κοσεγιάν, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.