Πόρτα στη Δωδεκάνησο

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Δ/ΣΟΥ: Η προτελευταία δόση και το χρυσό αγόρι

Spread the love

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ:

Η προτελευταία δόση και το χρυσό αγόρι

Ο εμβολιασμός του προτελευταίου

Η είδηση των τελευταίων ημερών, δεν είναι δυστυχώς η επιστροφή στην κανονικότητα και η «Ελευθερία» που μας έταζαν τα Χριστούγεννα. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του εμβολίου και εδώ στη «ψωροκώσταινα» παλεύουμε για το ποιοι θα προλάβουν να κάνουν χρήση των λιγοστών δόσεων. Χωρίς οργάνωση, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει να τα αφήνει όλα στη τύχη τους. Πιστή στο δόγμα της αυτορρύθμισης της αγοράς, αφήνει ακόμη και την υγεία των Ελλήνων πολιτών στην «αυτορρύθμιση».

Και επειδή η αυτορρύθμιση οδηγεί στη ζούγκλα, βλέπουμε πως τα αγρίμια, οι δυνατοί, καπηλεύονται θέσεις, εξουσία, γνωριμίες, για να αρπάξουν ότι τους λείπει. Αυτό μπορεί να είναι η ανάθεση ενός ή πολλών μεγάλων δημοσίων έργων (απ’ ευθείας ή με «σύντομες» διαδικασίες, με επίκληση την πανδημία, μια περσινή βροχή, πάντα κάτι βρίσκεται), μπορεί να είναι και η απλή, ταπεινή χρήση της τελευταίας (ή προτελευταίας) δόσης του εμβολίου (και πάλι με κάποιο πρόσχημα, αληθοφανές αλλά τόσο γελοίο εν τέλει).

Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά όταν επιλέγουμε να μας κυβερνούν ακραίοι (της δεξιάς ή της αριστεράς), επιλέγουμε να ζούμε στη ζούγκλα, όπου ο ισχυρότερος κυριαρχεί, ο μεσαίος πιέζεται προς τα κάτω και ο μικρός εξαφανίζεται. Μια ζούγκλα, όπου η διαφορετικότητα καταπολεμείται από το σύστημα. Κάθε διαφορετική άποψη προκαλεί, ως ένα ιδιότυπο  αλλεργικό σοκ, το παραλήρημα των ευνοουμένων.

Στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είμαστε σαφείς. Πιστεύουμε στη λειτουργία ενός κράτος δικαίου, όπου όλοι οι πολίτες είναι ίσοι: στο δικαίωμα της εργασίας, στο δικαίωμα εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων, στο δικαίωμα της υγείας, έκφρασης λόγου, παντού, χωρίς χρυσές εξαιρέσεις, χωρίς «χρυσά αγόρια».

Στη δημοκρατία οι διαφορετικές φωνές είναι θεμιτές και μέρος της λειτουργίας του πολιτεύματος. Ας καταπολεμήσουν οι θιασώτες της μονοφωνίας, τις…. αλλεργικές τους αντιδράσεις.

    ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

SHARE
RELATED POSTS
Οι νησιωτικές πολιτικές αντικείμενο συζήτησης στην συνάντηση του Δημάρχου με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου.  
Δήμος Ρόδου: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για θέσεις εκπαιδευτών στα «Κέντρα δια βίου Μάθησης» 
Νικητιάδης προς Σαντορινιό: “Ν’αφήσει τα μαθήματα στο ΚΙΝΑΛ και να κάνει φροντιστήριο ο ίδιος”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.