Βιβλίο

Κερδίστε δυο βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα-Ο τυχερός αναγνώστης των βιβλίων του Τιμ Μάρσαλ

Spread the love

Ο αναγνώστης που κέρδισε τα δύο αντίτυπα των εκδόσεων Διοπτρα είναι : Γιώργος Σμπώκος-Τίνα Χαραλάμπους. Τα βιβλία θα αποσταλούν από τον εκδοτικό οίκο στην διεύθυνση που οι αναγνώστες υποδεικνύουν. 

Η Πόρτα εξασφάλισε για τους αναγνώστες της δυο αντίτυπα των βιβλίων του  Tim Marshall διπλωματικού συντάκτη του Sky News, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στις διεθνείς σχέσεις και έχει διατελέσει πολεμικός ανταποκριτής σε τριάντα χώρες, κάνοντας ρεπορτάζ για τους πολέμους σε Κροατία, Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανο και Ισραήλ, ενώ έχει καλύψει τρεις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Τα βιβλία  “Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας” και “Η Δύναμη της Γεωγραφίας” μπορείτε να διεκδικήσετε επιλέγοντας 3 άρθρα της Πόρτας από τα 20.500 και πλέον τα οποία θα κοινοποιήσετε στο προφίλ σας στο facebook ή στο instagram στέλνοντας screenshot από τις κοινοποιήσεις σας στο mail [email protected] μας με το ονοματεπώνυμό σας και την ένδειξη “Βιβλία – Πόρτα”. 

 

Tim MarshallΑιχμάλωτοι της γεωγραφίας

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο Πούτιν έχει τόσο μεγάλη εμμονή με την Κριμαία, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν προορισμένες να εξελιχθούν σε πλανητική υπερδύναμη ή γιατί η ισχύς της Κίνας συνεχίζει να εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, τότε όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ.

Η γεωγραφία θέτει όρια στους ηγέτες όλου του κόσμου. Πράγματι, για να κατανοήσουμε τις διεθνείς εξελίξεις χρειάζεται να κατανοήσουμε τον άνθρωπο, τις ιδέες και τα κινήματα… Αλλά αν δεν γνωρίζουμε γεωγραφία, τότε δεν πρόκειται να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

To βιβλίο Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, ένα από τα καλύτερα βιβλία για τη γεωπολιτική σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard, στρέφει το βλέμμα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, προσφέροντας μια διεισδυτική ματιά σ’ έναν από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες που διαμορφώνουν την παγκόσμια ιστορία. Είναι πια ώρα να ξαναβάλουμε το «γεω-» μπροστά από την «πολιτική».

Η Δύναμη της Γεωγραφίας

Στη Μέση Ανατολή, τα πελώρια οχυρά δύο άσπονδων εχθρών, του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, δεσπόζουν το ένα αντίκρυ από το άλλο στον Περσικό Κόλπο. Νότια του Ειρηνικού, η Αυστραλία είναι παγιδευμένη ανάμεσα στα δύο ισχυρότερα έθνη της εποχής μας: τις ΗΠΑ και την Κίνα. Στη Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι παγιδευμένες σε μια διένεξη που θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί με βίαιο τρόπο αύριο κιόλας. Καλώς ήρθατε στη δεκαετία του 2020.

Το παγκόσμιο best seller του Tim Marshall, Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, μας έδειξε πώς οι επιλογές κάθε έθνους περιορίζονται/καθορίζονται/προσδιορίζονται από τα βουνά, τα ποτάμια, τις θάλασσες και τα τείχη. Από τότε η γεωγραφία μπορεί να μην άλλαξε, όμως έχει αλλάξει ο κόσμος.

Σε αυτό το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, ο Marshall μας ταξιδεύει σε 10 περιοχές που καθορίζουν την παγκόσμια πολιτική σκηνή και την ισορροπία δυνάμεων. Ανακαλύψτε γιατί η ατμόσφαιρα της Γης είναι το επόμενο πεδίο μάχης, γιατί η μάχη για τον Ειρηνικό ξεκινά τώρα και η επόμενη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε.

Σε δέκα κεφάλαια, που καλύπτουν την Αυστραλία, το Σαχέλ, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράν, την Αιθιοπία, τη Σαουδική Αραβία, την Ισπανία και το Διάστημα, δοσμένα με τη χαρακτηριστική οξύνοια και διορατικότητα του Marshall, προσφέρεται στον αναγνώστη μια διαφωτιστική και συναρπαστική εξερεύνηση της δύναμης της γεωγραφίας στη διαμόρφωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

SHARE
RELATED POSTS
banner40xronia_2.gif
Καλοκαίρι με Διονύση Χαριτόπουλο και 60% έκπτωση στα πολυδιαβασμένα βιβλία του
SKROUBELOS_OIDIPODAS_PROSKLISI_POLITEIA_LOW_1.JPG
Οι εκδόσεις Τόπος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Σκρουμπέλου
Βιβλιοπαρουσίαση: “Το χρυσαφένιο Κουκούτσι” του Παναγιώτη Δημητρόπουλου στις 4 Μαΐου στο Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. του Δήμου Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.