Πόρτα στην Πολιτική

Κανείς πιο υποκριτικός από τη Ν.Δ. στα περιβαλλοντικά ζητήματα. 4 Ευρωβουλευτές της δεν ψήφισαν το “Climate Emergency”, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων)

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Αρβανίτη για την μη υπερψήφιση της κήρυξης «κλιματικής εκτάκτου ανάγκης» από 4 ευρωβουλευτές της ΝΔ:

«Κανείς πιο υποκριτικός από τη Νέα Δημοκρατία στα περιβαλλοντικά ζητήματα»

 Αθήνα – 2 Δεκεμβρίου 2019

 Την Πέμπτη, το ευρωκοινοβούλιο κήρυξε «Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το κλίμα και το περιβάλλον». Ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα («COP25»), το ψήφισμα εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία 429 ψήφων· στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι ψήφοι 4 ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγους μήνες μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του Αμαζονίου, και ενώ καθημερινά δοκιμαζόμαστε ανά τον κόσμο από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι μισοί ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκριναν πρέπον να καταψηφίσουν ή να απέχουν από την ψηφοφορία.

«Κανείς πιο ευαίσθητος από τη Νέα Δημοκρατία στα περιβαλλοντικά ζητήματα», η οξύμωρη δήλωση της ΝΔ αμέσως μετά την καταψήφιση – από τους ευρωβουλευτές της – του σχετικά πρόσφατου ψηφίσματος για τις πυρκαγιές του Αμαζονίου.

«Πολύ καλές οι κινητοποιήσεις για το κλίμα» η επίσης οξύμωρη δήλωση της Άννας -Μισέλ Ασημακοπούλου, μόλις μία μέρα αφότου αυτή και οι συνάδελφοί της, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος είπαν όχι -ή προτίμησαν την αποχή- στην κήρυξη κλιματικής «εκτάκτου ανάγκης».

Η ευαισθησία της Νέας Δημοκρατίας είναι υποκριτική και εξαντλείται στην κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών του κόμματος. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναλώνονται σε χαριτωμένες και επιφανειακές χειρονομίες – ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει «το καλό παράδειγμα» πετώντας ένα μπουκάλι σε κάδο ανταποδοτικής ανακύκλωσης· ο Κώστας Μπακογιάννης καθαρίζει, μπροστά σε μία κουστωδία από κάμερες, μία τσίχλα από τα μάρμαρα στο Σύνταγμα. Στην πράξη όμως, υπογράφουν καταστροφικές για το περιβάλλον επενδυτικές συμφωνίες με εξορυκτικές εταιρίες και εναντιώνονται με κάθε ευκαιρία στις προσπάθειες -εθνικές και ευρωπαϊκές- για ουσιαστική δράση στο θέμα του περιβάλλοντος.

Είναι πολύ απλό. Με τη βοήθεια των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ, η Νέα Δημοκρατία έχει καταφέρει να βλέπουμε το δέντρο που φυτεύει μπροστά στις κάμερες, και όχι το δάσος που αποψιλώνει για χάρη των επενδύσεων. Και να ακούμε την Άννα Ασημακοπούλου να επικροτεί τις κινητοποιήσεις του Climate Strike· και όχι την -για άλλη μια φορά- αρνητική της ψήφο στο Ε/Κ, σε περιβαλλοντικά θέματα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
31-16151017808270.JPG
Αλ. Τσίπρας: Τέλος στην εξαίρεση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο
Η νεκροφάνεια του ΠΑΣΟΚ και η …άκαρπη “Ελιά”, του Γιάννη Σιδέρη
Το λάθος του κου Φώτη Χατζηδιάκου και ο Δήμος Ρόδου, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.