Πόρτα στην Πολιτική

Καμμένος προς Τσίπρα: “Με εκτελέσατε”-Τσίπρας προς Καμμένο: «Θα με ευγνωμονείτε που δεν θα καταγραφείτε ως νέος Αντώνης Σαμαράς»

Spread the love

Πρωτοφανής ήταν ο άτυπος διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό τον χαρακτήρισε «ψυχρό εκτελεστή» για να προσθέσει πώς δεν σεβάστηκε ούτε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ούτε τη Μακεδονία αλλά ούτε και τις μεταξύ τους ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταπαντώντας είπε στον Πάνο Καμμένο «Στο άμεσο μέλλον θα με ευγνωμονείτε διότι εγκαίρως απέκρουσα το ενδεχόμενο να ρίξετε την κυβέρνηση όπου συμμετείχατε και έτσι να αναδειχθείτε σε έναν νέο Αντώνη Σαμαρά».

Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη στον Πάνο Καμμένο από το ποίημα «Η πόλις»:

«Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες.

Η πόλις θα σε ακολουθεί».

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε και αυτός με στίχους του Μακρώζου:

– Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ

δεν έχυναν το αίμα,

οι καπετάνιοι σαν κι έσέ

δε θα φορούσαν στέμμα!

Ο παραπάνω διάλογος είναι και ενδεικτικός του κλίματος που επικρατεί τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άλλωστε δήλωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του πώς αμέσως μετά επρόκειτο να κοινοποιήσει την διαγραφή του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου ενέργεια που οδηγεί αναπόφευκτα στη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η οποία πλέον μετρά μόνον 4 έδρες.

Όντως λίγα λεπτά αργότερα κατατέθηκε στο προεδρείο της Βουλής η διαγραφή Παπαχριστόπουλου.

Καμμένος προς Τσίπρα: «Κύριε πρωθυπουργέ μας εκτελέσατε – Αφαιρέσατε τη φωνή των ΑΝΕΛ από τη Βουλή»

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, λέγοντας «Κ. πρωθυπουργέ μας εκτελέσατε – Αφαιρέσατε τη φωνή των ΑΝΕΛ από τη Βουλή».

«Ίσως και σήμερα θα δώσω την παραίτησή μου από βουλευτής» τόνισε ο κ. Καμμένος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, και πρόσθεσε «αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

«Επί τέσσερα χρόνια στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο, εκεί που μπορούσαμε και βάλαμε πλάτη και στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια κ. Πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε στον κ. Ερντογάν. Το επόμενο ταξίδι θα είναι στην κ. Μέρκελ. Ελπίζω να μην υπάρχει και τρίτο», ανέφερε.

«Είμαι 25 χρόνια στο κοινοβούλιο. Σε όλη μου τη ζωή ότι είχα να πω το έλεγα από το βήμα της Βουλής, ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκα. Μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα να εκτελεστώ», σημείωσε και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρας τόνισε: «Εσείς κ. πρωθυπουργέ διαπράξατε αυτό το έγκλημα. Τι έγκλημα έκαναν αυτά τα παιδιά να βρεθούν στο δρόμο, γιατί μας κάνατε να σιωπήσουμε. Σήμερα τους λέτε πάρτε πόδι, τους στέλνετε στην ανεργία».

«Δεν παρακάλεσα κανέναν από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Αυτοί είχαν πιο έντιμη στάση από εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από εκείνη που είχαν, ανταλλάσσουν τους ψήφους τους με την υπουργική καρέκλα», τόνισε και σημείωσε πως ίσως και σήμερα παραιτηθεί από βουλευτής.

Τσίπρας προς Καμμένο: «Θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς»

«Όπως είδατε είμαι εδώ, όχι για να ακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες μέρες να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των 4 τελευταίων ετών. Δεν θα μπω σε ψυχαναλυτικές αναλύσεις”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει στον Π. Καμμένο, έπειτα από την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ.

«Αναφερθήκατε τέσσερις φορές, λες και κάποιος σας το ζήτησε, ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή και στη ΝΔ και μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι ενός αγαπημένου ποιήματος, το οποίο σας το αφιερώνω», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο ποίημα «η Πόλις”» του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί».

«Και σας το αφιερώνω», είπε, «κυρίως γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, ίσως και σε λίγους μήνες, αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε 4 χρόνια τώρα». Ο πρωθυπουργός τόνισε: «σας διαβεβαιώνω ότι θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε επί 4 χρόνια, μπροστά σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».«Και θα με ευγνωμονεί πιστεύω», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, «και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αριστεροί και δεξιοί, διότι με θάρρος, με τόλμη με αποφασιστικότητα, προχώρησα μπροστά προκειμένου να λύσω ένα θέμα προς όφελος του εθνικού συμφέροντος προς όφελος της πατρίδας μας». «Αυτό έπραξα κύριε Καμμένο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την απάντηση του στον επικεφαλής των ΑΝΕΛ.

SHARE
RELATED POSTS
Η Μόρια και οι γιαγιάδες της Λέσβου, του Πάνου Μπιτσαξή
Στον καιρό των δολοφόνων, του Γιάννη Σιδέρη
Τους ανθρώπους να φοβάσαι, όχι τις ιδέες, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.