Το σχόλιο της ημέρας

Καλύτερα μην μιλάς, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

Άλλη μια αναφορά στις δηλώσεις Πετρούνια. Χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ψάχνουμε αφορμή να εκτονωθούμε ή ήταν όντως προκλητικά τα λόγια του;
Θα πω ότι ήταν προκλητικά τα λόγια του. Και πιο συγκεκριμένα, μετά από τις εξελίξεις που έχουμε τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας. Σε μία περιόδο που τα πράγματα είναι τεταμένα με βιασμούς τόσο στον αθλητικό χώρο, όσο και δε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σε ένα κλίμα έντονης βίας με τις ανθρωποκτονίες γυναικών να μην έχουν τέλος, αλλά και γενικότερα το ξέσπασμα αποτρόπαιων πράξεων, καλό θα ήταν πιστεύω να είμαστε λίγο μετρημένοι. Να βουτάμε την γλώσσα στο μυαλό πριν κάνουμε χρήση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου.
Είναι καλύτερα να μην μιλάς εάν δεν γνωρίζεις και δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για αυτό που θα πεις. Δέχομαι το γεγονός ότι μπορεί να μην έχει πέσει στην αντίληψη σου μια τέτοια πράξη. Δεν μπορείς ωστόσο να ακυρώνεις ανθρώπους και πιο συγκεκριμένα συναδέλφους που έχουν υποστεί βία στην καριέρα τους. Που βρήκαν το θάρρος μετά από χρόνια να μιλήσουν, να εκτεθούν τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, για να σταματήσουν αυτό το λάθος. Να καθαρίσει όσο γίνεται ο εκβιασμός της εξουσίας που νιώθουν ότι έχουν κάποιοι άνθρωποι.
Είναι καλύτερα να μην μιλάς και να μην τα αγγίζεις αυτά τα θέματα και ειδικά εσύ. Ένας άνθρωπος που η φήμη του δεν περιορίζεται στα στενά όρια της Ελλάδας και για πολλά νέα παιδιά είσαι πρότυπο. Έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και τα λόγια αλλά και οι πράξεις σου και φυσικά αντίκτυπο σε πολύ κόσμο. Κρίμα όλο αυτό να αμαυρώνει το όνομα σου. Αλλά μεγαλύτερο κρίμα γιατί αυτό δείχνει πολλά για εσένα τον ίδιο. Οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει και ο κόσμος γυρίζει την πλάτη. Δεν ξεχνάει αυτόν που αδίκησε έστω και άθελα του.
Καλύτερα να μην μιλάς!

SHARE
RELATED POSTS
Είναι δυνατόν να μας «πουλήσει» ο Τζο Μπάιντεν;, του Αντώνη Η.Διαματάρη
autism.jpg
2-4-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]
a8eb9ded203083995cc7fd3de5227ed4_XL.jpg
1-5-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.