Το σχόλιο της ημέρας

Και τώρα που αποτύχατε, φταίει η Παρασκευή και 13;, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Ακούστε και το ηχητικό αρχείο του άρθρου που ακολουθεί:

 

“Έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη”, είπε ο Πρωθυπουργός και ένιψε τας χείρας του. Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος. Μα ο Πρωθυπουργός υπάρχει για να προφταίνει το όποιο κακό, κυρίως όταν αυτό έγινε καλό από τύχη, του “βγήκε” στο πρώτο κύμα πανδημίας. Διότι η πρώτη του ατζαμή, δεν επαναλαμβάνεται. Και η πρώτη επιτυχία σωστής διαχείρισης της πανδημίας έτυχε, δεν πέτυχε. Έτυχε.

Κάποια στιγμή ο νυν πρωθυπουργός, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη γίνει αληθινά Δίκαιη, θα πρέπει να λογοδοτήσει σε αυτήν για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών, που θυσιάστηκαν στον βωμό της τουριστικής σεζόν 2020, υπό τον “σοφό” κ.Θεοχάρη που τα έκανε μαντάρα στο ΠΟΤΑΜΙ και τον καλοδέχτηκε η ΝΔ με χαρτοφυλάκιο κομβικό.

Κάποια στιγμή, αφού ο Πρωθυπουργός μας αντί για στρατηγική αντιμετώπιση της πανδημίας μιλούσε για ένταξη του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στα σχολεία και περί άλλων ετύρβαζε κατά το κοινώς λεγόμενον, οφείλουμε ως πολίτες να εφαρμόσουμε το σχήμα της  διπλής μάσκας, μιας φαρμακευτικής  και μιας υφασμάτινης ή δυο υφασμάτινων ή δυο και τριών φαρμακευτικών, να περιορίσουμε αποφασιστικά τις επαφές μας και να μην χασκογελάμε σαν ανόητα χαζοχαρούμενα  κοριτσόπουλα, σαν αυτά που μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία της ΝΔ.

Κάποια στιγμή εμείς θα πρέπει να καταδικάσουμε τύπους Πολάκη που μιλούν χωρίς μάσκα έξω από τις εντατικές. Αλλά, θυμηθείτε, το πρωθυπουργικό ζεύγος πόσες φορές έχει απαθανατιστεί, εν καιρώ πανδημίας, χωρίς μάσκες στο πρόσωπο; Τι απογοήτευση!

Σωστά τα αντιπολιτευτικά κόμματα θα κάνουν σημαία την αποτυχία του πρωθυπουργού στη διαχείριση κρίσης της πανδημίας. Μήπως η ΝΔ δεν θα έκανε το ίδιο; Να θυμίσω, αφήνοντας στους εκλεκτούς αναγνώστες τη μνήμη τους να τρέξει στην κραταιά εποχή Τσίπρα όπου το ζεύγος Βαρουφάκη φωτογραφιζόταν στο διαμέρισμά του απέναντι από τη Ακρόπολη  με σαμπάνιες και πανάκριβα ψάρια κάνοντας, εν μέσω πενίας εν Ελλάδι, επίδειξη πλούτου. Η ΝΔ “τους έριξε στ’αυτιά”. Παραλληλίστε οι ενημερωμένοι με πρόσφατες συνεντεύξεις.

Η ΝΔ απέτυχε νωρίς. Τα 3100 και πλέον κρούσματα και οι πολλοί θάνατοι ημερησίως, της έβαλαν τη θηλιά στον λαιμό. Θα επιτύγχανε ο Τσίπρας; Δεν το γνωρίζουμε. Αλλά μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι ΑΝ ΗΘΕΛΕ ο κ. Μητσοτάκης, θα πρόφταινε το κακό. Πώς μελοποίησε ο Μίμης Πλέσσας τον Τάσο Λειβαδίτη το 1970 στο “Μοιρολόι”; Ας μοιρολογήσουμε τώρα, όσοι συναισθανόμαστε τον πόνο. Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν φταίει η Παρασκευή και 13, φταίει η άστοχη ζυγαριά σας που έγειρε υπέρ ενός ανύπαρκτου ποιοτικού τουρισμού του οποίου ανοίξατε τα σύνορα για να μας ταΐσει κορονοϊό. Χωρίς το τεστ υγιών τουριστών στο χέρι. 

Θρηνήστε πάνω από τα θύματά σας, αν αντέχετε. Είστε υπεύθυνος.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων κορονοϊού στη χώρα.

ΥΓ: Θα απαγορευτεί  η κυκλοφορία 9μμ-5πμ. Σωστά! Γιατί μόνο εκείνες τις ώρες βγαίνει παγανιά ο ιός!

13 Νοεμβρίου 2020

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Η είδηση:

Και στην τριτολογία του στη συζήτηση για τον κορονοϊό στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε λάθη στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας μέχρι την επιβολή lockdown και ειδικότερα λάθη στη Θεσσαλονίκη, “βάζοντας στο κάδρο” για πρώτη φορά την Εκκλησία, χωρίς να την κατονομάσει, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε θέσει ζήτημα για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με εικόνες συνωστισμού και ιερείς χωρίς μάσκα. “Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε πως εάν γυρίζαμε το ρολόι του χρόνου πίσω, θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα”, είπε και πρόσθεσε:

“Το λέω ξεκάθαρα Η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε -έτσι έστω όπως εορτάστηκε τελικά- τον Άγιο Δημήτριο”.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε όμως και ότι: “Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων, μας επιτρέπει να πούμε ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας”. Υποστήριξε δε ότι αυτό ακριβώς είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στην εκτίμηση της όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, όχι στον τουρισμό, στο πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Και στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει αυτοκριτική παραδεχόμενος τρία λάθη. Ειδικότερα παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε επιβάλει τη χρήση μάσκας παντού νωρίτερα, να είχε περιορίσει τη διασκέδαση νωρίτερα και ενδεχομένως στη Θεσσαλονίκη να είχε πάρει πιο δραστικά μέτρα μία εβδομάδα νωρίτερα.

SHARE
RELATED POSTS
Αμυντική συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ-Όταν μιλά ο Χένρι Κίσσιγκερ, του Πάνου Μπιτσαξή
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
Το σχόλιο της ημέρας, του Χρήστου Χωμενίδη
Αληταράδες και ανυπεράσπιστοι πολίτες, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.