Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

…και πέντε παπαγάλοι [Περί πρωθυπουργών το ανάγνωσμα], του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

Περί πρωθυπουργών το ανάγνωσμα

Ο Κώστας Σημίτης συνέβαλλε αποφασιστικά στην ευρωπαϊκή πορεία  της χώρας και τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού πολλών  απαρχαιωμένων δομών της. Ο πρώην πρωθυπουργός όμως παρέδωσε την πρωθυπουργία πριν από 14 και πλέον χρόνια.

Έκτοτε , ούτε υπερασπίστηκε το έργο των κυβερνήσεων του απέναντι στον εθνικό δολιοφθορέα Κώστα Καραμανλή, ούτε έβαλε πλάτη στον Γιώργο Παπανδρέου στα δύσκολα χρόνια του οικονομικού στραγγαλισμού, ούτε συνεισέφερε γνώσεις και δυνάμεις στα μνημονιακά χρόνια.

Σήμερα, με αφορμή την προσωρινή κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου, πιέζεται από μιντιακά συστήματα και κόμματα να «μιλήσει. «Άντε να μιλήσει. Και τι να πεί άραγε ;

Ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός του Αρτέμη Σώρρα δύσκολα θα πιστέψει πως ο τέως πρωθυπουργός θα δηλώσει πως γνώριζε για την τεράστια διαφθορά που εξελισσόταν επί των ημερών του  από στενούς συνεργάτες και υπουργούς του.

Ακόμα κι αν, λέμε αν, δηλώσει πως μετά από 14 ανυποψίαστα χρόνια αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, τι; μετά θα πάμε για μπύρες ανακουφισμένοι;

Τιμώ και σέβομαι το θεσμό του πρωθυπουργού ως εντολοδόχου της λαϊκής βούλησης. Διαφωνώ όμως κάθετα με τον μπαγιάτικο μεσσιανισμό.

Τι να μας πει ο Κώστας Καραμανλής που έριξε τη χώρα στα βράχια; Να μας εξηγήσει πως τα κατάφερε;

Μήπως να μας εξηγήσει ο Γιώργος Παπανδρέου γιατί το 2011 πέταξε την εντολή του 45% του λαού στα σκουπίδια και μας παρέδωσε αμαχητί δια του Παπαδήμου στους Σαμαροβενιζέλους. Σίγουρη συνταγή για την έλευση των Συριζανέλ.

Θέλω απλά να πώ ότι τις επιλογές των πρωθυπουργών μας τις έχουμε κεντημένες στο πετσί μας. Τα παρηγορητικά τους σχόλια με εξοργίζουν. Καλύτερα μούγκα.

Άλλη μια φορά το πολιτικό κατεστημένο, εν χορώ, ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα, κι εμείς τσιμπάμε. Η ομάδα Σημίτη φταίει για όλη τη διαφθορά της μεταπολίτευσης και καθαρίσαμε.

Φταίνε τα πρόσωπα μόνο κι όχι η διαπλοκή οικονομικού κατεστημένου και πολιτικής.

Φωνάζει ας πούμε το Κινάλ, πρώην και Πασόκ, ότι από το 2011 είχε θεσπίσει νόμους κατά τη διαφθοράς κι αυτό είναι σωστό. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον υπερυπουργό και πρόεδρο του Ευάγγελο Βενιζέλο να κρατά κρυφή  για 2 χρόνια στο γραφείο του τη λίστα Λαγκάρντ.

Εξοργίζομαι, λοιπόν, να ακούω από όλα τα κόμματα ότι ΘΑ θεσπίσουν νόμους κατά της διαφθοράς. Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. Ας αφήσουν όλοι λοιπόν τα σάπια . Πράξεις πάταξης της ανομίας χρειάζονται κι όχι πρωθυπουργικές γαργάρες.

Αρχή άνδρα δείκνυσι. Η εξουσία αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα του άνδρα. Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Κι όσον αφορά τους τέως πρωθυπουργούς μας, ο λαός μας έχει από παλιά γνωμοδοτήσει : τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Είτε μιλήσουν λοιπόν , είτε δεν μιλήσουν , σκασίλα μας μεγάλη και πέντε παπαγάλοι!

Ο Γιώργος Πίτσος είναι Πολιτικός Μηχανικός.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the view of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Θερινές σκέψεις, του Γιάννη Πανούση
Ηλίας Καραβόλιας
Προμνησία (Deja vu), του Ηλία Καραβόλια
Ζητήσαμε βοήθεια. Μας δίνουν δάνεια, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.