Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Κάν’ το όπως η Μύκονος (για τον Μηνά Λυριστή), του Νίκου Μουτσάκη

Spread the love

Ο Νίκος Μουτσάκης είναι τελειόφοιτος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Ανήμερα της ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής αρχής Νοτίου Αιγαίου αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις δηλώσεις τόσο των συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης όσο και αυτών της αντιπολίτευσης. Αίσθηση πρόκειται να προκαλέσουν τόσο οι παλιοί γνώριμοι περιφερειακοί σύμβουλοι όσο και αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν για πρώτη φορά καθήκοντα.

Με τα βλέμματα στραμμένα στη Σύρο περιμένουμε την ορκωμοσία του, κατά τα φαινόμενα, νεότερου περιφερειακού συμβούλου στην Ελλάδα, του Μηνά Λυριστή. Ο 25χρονος νεαρός από τη Μύκονο εκλέχθηκε με την παράταξη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, του Μανώλη Γλυνού και αποτελεί το παράδειγμα της αξιοποίησης των νέων στη διοίκηση. Ήταν μάλιστα οι προεκλογικές δηλώσεις του κ. Γλυνού που έθεταν ως προμετωπίδα των αξιών του την αντιμετώπιση των νέων ως πρωταγωνιστών.

Ο Μηνάς Λυριστής είναι διεθνολόγος και, έχοντας ολοκληρώσει της σπουδές του στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μεγαλωμένος στη Μύκονο και αποτελεί την εκπλήρωση του αιτήματος της κοινωνίας για την ανανέωση του πολιτικού γίγνεσθαι. Τον ακούσαμε προεκλογικά να αναφέρεται στην ανάγκη να στραφεί το βλέμμα της πολιτείας στους νέους. Συχνά τοποθετήθηκε περί της αξιοποίησης των νέων τόσο στα πλαίσια της διοίκησης όσο και στην τοπική αγορά εργασίας. Οι ρηξικέλευθες ιδέες και το πάθος του, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του κέρδισαν την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, ώστε ο Μηνάς Λυριστής να την εκπροσωπήσει στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για τα επόμενα 4 χρόνια.

Το μέλλον ανοίγεται μπροστά του και είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες τις οποίες του ανέθεσε ο λαός της Μυκόνου. Θα έλεγε κανείς ότι ο Μανώλης Γλυνός πέτυχε διάνα με την επιλογή του νεαρού Μυκονιάτη, ο οποίος συνδυάζει τόσο το επιστημονικό όσο και το αξιακό υπόβαθρο. Προϋποθέσεις αναγκαίες για την ανανέωση και την αλλαγή στα νησιά μας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η Γενοκτονία των Ποντίων, ο Βέμπερ και η ΝΔ, του Κώστα Αρβανίτη
Μανώλης Γλυνός: Άλλα ήθη, άλλο ήθος: και στα τρία τηλεφωνήματα της Φώφης Γεννηματά είπε “ΟΧΙ”, της Τζίνας Δαβιλά
Γεμιστό το λουκουμάκι…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.