Πόρτα στη Ψυχολογία

Κάν’το αλλιώς, του Ηρακλή Χοροζίδη

Spread the love

Ο Ηρακλής Χοροζίδης είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας

Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 150 ΕΥΡΩ

 

 Η μέρα σου είναι γεμάτη υποχρεώσεις κοινωνικές, οικογενειακές, επαγγελματικές. Ο τρόπος όμως που αντιμετωπίζεις τις υποχρεώσεις αυτές, ίσως τελικά να είναι λάθος. Εκτελείς καθημερινά μια λίστα από εκκρεμότητες και όταν μετά από 10-12 ώρες διεκπεραιώσεις κάποιες από αυτές, σε απασχολεί μόνο πόσες ακόμη δεν έγιναν, ποιες πήγαν στραβά και το βουνό των «πρέπει» που σε περιμένει αύριο. Πόσο πιστεύεις ότι θα αντέξεις ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο σκέψης;

Αν δεν στέκεσαι σε αυτά που πέτυχες, που τακτοποίησες, που διεκπεραίωσες, τότε μένεις σίγουρα δυσαρεστημένος και απογοητευμένος από το αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας. Σκέψου όλα αυτά που πέτυχες σήμερα αλλά και όλα αυτά που προσπάθησες να πετύχεις δίνοντας τον καλύτερό σου εαυτό και ας μην είχες τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τουλάχιστον έβαλες τις βάσεις και δημιούργησες πιθανόν τις προϋποθέσεις για να τα πετύχεις στο μέλλον.

Θα σου πω έναν τρόπο που θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο αποτελεσματικός, αρκεί να μου υποσχεθείς ότι θα στέκεσαι και θα καμαρώνεις κάθε βράδυ σε αυτά που κατάφερες σήμερα, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα με ψυχραιμία και θετική σκέψη αυτά που θα έρθουν αύριο. Έτσι κι αλλιώς σήμερα το βράδυ δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο για τις αυριανές σου εκκρεμότητες, από το να τις προγραμματίσεις. Κάθε βράδυ λοιπόν, θα έχεις ένα χαρτί και για τους πιο προχωρημένους στην εφαρμογή Note του κινητού, θα καταγράφεις σε μια λίστα, όλες τις εκκρεμότητες-εργασίες (κάθε είδους) που έχεις προγραμματίσει για την επόμενη μέρα, αλλά θα διαγράφεις και αυτές που ολοκλήρωσες με επιτυχία. Ό, τι δεν κατάφερες ή δεν πρόλαβες να ασχοληθείς μαζί του, θα το μεταφέρεις στην καινούργια μέρα. Το πρώτο πράγμα που θα καταπολεμήσεις με αυτόν τον τρόπο, είναι η αναβλητικότητά σου για κάποια πράγματα. Μεταφέροντας κάτι κάθε βράδυ στην επόμενη μέρα, δε μπορεί, κάποια στιγμή θα λυγίσεις ή θα αγανακτήσεις και θα ασχοληθείς μαζί του.

Αντιμετώπισε τη μέρα σου  με θετική σκέψη, βάλε σειρά στα «πρέπει» σου και θα δεις ότι θα σου περισσεύει αρκετός χρόνος και για τα «θέλω» σου.

Καλή επιτυχία.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ψεύδομαι, του Ιωάννη Χουρδά
Η σιωπηλή τραγωδία που αφορά στα παιδιά μας!
Ένας ξαφνικός χειμώνας, του Δρ Θάνου Ασκητή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.