Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Κάλαντα στο Δήμαρχο Ρόδου από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Στρατό, Χορωδίες και Ομάδες Πολιτών

Spread the love

Με ευχές και κάλαντα ξεκίνησε η παραμονή των Χριστουγέννων στο Δημαρχείο Ρόδου.

Η  Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Χαλκιά έπαιξε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τη Φιλαρμονική και παράλληλα τις Φιλαρμονικές Αρχαγγέλου και Καλυθιών για την παρουσία τους και τη συμβολή τους στη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στο νησί της Ρόδου όπως αρμόζει στο κλίμα των ημερών.

Ακολούθως οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τους καθηγητές τους ερμήνευσαν παραδοσιακά κάλαντα και ο Δήμαρχος δήλωσε ακόμα μια φορά τη στήριξή του για την εύρυθμη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου ώστε να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του.

Στη συνέχεια, τα κάλαντα έψαλλαν το ΚΗΦΗ Αγίων Αποστόλων, το ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου, και η Χορευτική Ομάδα ενώ οι ηλικιωμένοι χάρισαν δικές τους χειροτεχνίες στον κ. Χατζηδιάκο.

Αργότερα τα Ποντιακά κάλαντα έπαιξε στο δήμαρχο ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» δίνοντας το δικό του ιδιαίτερο ρυθμό στα παραδοσιακά κάλαντα.

Ξεχωριστή παρουσία και ακούσματα είχε η παραδοσιακή Χορωδία Ιεροψαλτών Ρόδου με τους μουσικούς της και κάλαντα από τα Δωδεκάνησα τη Θράκη, αλλά και τα Βυζαντινά.

Τέλος ο κ. Χατζηδιάκος, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού που επισκέφτηκε το Δήμαρχο για τις ευχές του, ευχαρίστησε τη χορωδία του Στρατού που εκ μέρους της 95 ΑΔΤΕ έψαλλε κάλαντα και Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

«Ο Στρατός είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης της Αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο δήμαρχος και ευχήθηκε χρόνια πολλά στα στρατευμένα νιάτα.

SHARE
RELATED POSTS
Ειδικό Σχολείο Ρόδου: Η αγάπη ανταποδίδεται, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου
Δήμος Ρόδου & Δικηγορικός Σύλλογος: Εσπερίδα στη μνήμη του Καθηγητή Ηλία Κρίσπη, Σάββατο 16 Μαρτίου
Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μανώλη Γλυνού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.