Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ιωάννα Καλαντζάκου: η καταξιωμένη επαγγελματίας που στηρίζει μητρότητα και οικογένεια-Πρόσκληση στην προεκλογική ομιλία της στο Politia Tennis Club

Spread the love

“Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της δημιουργίας νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, ενός δημόσιου τομέα που θα σέβεται το κράτος δικαίου, τις ίσες ευκαιρίες προς όλους, τις αρχές και τις αξίες των Ελλήνων για να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας στην πατρίδα που τους αξίζει και που τα έχει τόσο ανάγκη”. Στην κεντρική προεκλογική της ομιλία, η κ. Καλαντζάκου, θα μοιραστεί με τους πολίτες τις αγωνίες της, τους στόχους της αλλά και το σχέδιό της για την ανόρθωση της χώρας και την αποκατάσταση του διεθνούς της κύρους, που επείγει όσο ποτέ άλλοτε. Με σύνθημα “Μαζί Μπορούμε“, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μας προσκαλεί στο Politia Tennis Club στην Κηφισιά (Αριστοτέλους 18) την Τρίτη 25 Ιουνίου, για να μας δείξει, τον δρόμο, που αν ακολουθήσουμε ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε.

Μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος του Αλέξανδρου Τσατσαρώνη και δικηγόρος με σπουδαία πορεία, η Ιωάννα Καλαντζάκου, κατά κόσμον Ζανέτ, είναι από τα πιο “βαριά” ονόματα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Με όραμα να συμβάλλει σε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την πεποίθηση ότι η πολιτική δεν πρέπει να είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα, η Ιωάννα Καλαντζάκου θέτει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών.

Αθηναία γέννημα θρέμμα, αγάπησε το λειτούργημα του δικηγόρου θητεύοντας δίπλα στον πατέρα της Χρήστο Καλαντζάκο, καταξιωμένο δικηγόρο της Αθήνας με 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο. “Ο πατέρας μου ήταν ένα ιδανικό πρότυπο δικηγόρου για μένα, ένας έξυπνος άνθρωπος που δεν χρησιμοποιούσε “ξύλινο” λόγο, δεν ήταν αυστηρός και απόμακρος και προσέγγιζε τους πελάτες του με ανθρωπιά, βιώνοντας τα προβλήματά τους σαν να ήταν δικά του. Με έμαθε τον τρόπο της υπεράσπισης των υπέρτατων ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Της ατομικής ελευθερίας, της τιμής και της περιουσίας. Κοντά του αγάπησα το λειτούργημα του δικηγόρου και σε όλη μου την σταδιοδρομία τιμάω τις αξίες που εκείνος με δίδαξε”, έχει δηλώσει.

Από τη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικεύθηκε στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι, ενώ από το 1990 έως και το 2017 ήταν σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ενώ επί σειρά ετών ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Έκφρασης. Έχει υπάρξει εν ενεργεία μέλος και Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Ήταν υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας το 2009 και υποψήφια ευρωβουλευτής το 1994 και το 2014. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι ενώ μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Στην πορεία της, έχουν ξεχωρίσει η αρθρογραφία της σε νομικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο επί διαφόρων νομικών θεμάτων, κυρίως εμπορικού, πτωχευτικού, ποινικού, εργατικού δικαίου καθώς και επί των νομοθετικών εξελίξεων αναφορικά με το Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης και Εξυγίανσης Επιχειρήσεων. Μέσα στη γεμάτη καθημερινότητά της, έχει βάλει στη ζωή της έναν νέο στόχο. Να μπορέσει να βοηθήσει και αυτή από την μεριά της να δημιουργηθεί μία Ελλάδα η οποία θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους και ειδικά στις γυναίκες και στις εργαζόμενες μητέρες.

“Στην Ελλάδα οι υποδομές υποστήριξης των ζευγαριών με μικρά παιδιά είναι ανεπαρκείς – και αυτό μαζί με την οικονομική κρίση έχει επιτείνει την υπογεννητικότητα, που από χρόνια καταγράφεται στην Ελλάδα όπως και σε άλλες δυτικές χώρες”, λέει, τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η μητρότητα και να δοθούν σημαντικά κίνητρα για την καταπολέμηση της “μάστιγας”, που δεν είναι άλλη από την υπογεννητικότητα. Αν θα έλεγε κάτι σε μία 20χρονη γυναίκα, αυτό θα ήταν να μη θυσιάσει τη χαρά της δημιουργίας οικογένειας στην καριέρα και την καταξίωση.

Όσο για τα αποτελέσματα των εκλογών, η κ. Καλαντζάκου υπογραμμίζει πως επιβεβαιώνουν την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού στο λαϊκισμό και την υποκρισία και στην αλαζονεία της κυβέρνησης. “Απάντησαν οι Έλληνες ότι δεν απειλούνται με ψευτοδιλήμματα, δεν εξαγοράζονται για να ψηφίσουν από ψευτοεπιδόματα και ψευτοδιορισμούς, και πάνω από όλα δεν ξεχνούν και τιμωρούν εκείνους που δεν σεβάστηκαν την αξιοπρέπειά των Ελλήνων, την εθνική τους συνείδηση και την ιστορική τους μνήμη».

Στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, η γοητευτική νομικός, μία από τις κορυφαίες της χώρας, δηλώνει έτοιμη να εισφέρει από το δικό της μετερίζι στον μεγάλο συλλογικό αγώνα που καλείται να δώσει η Νέα Δημοκρατία. Έχοντας συλλέξει μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η Ιωάννα Καλαντζάκου με το μότο της “Αγάπη, Προσφορά, Δημιουργία, Δράση, Ταχύτητα, Αποτελεσματικότητα”, έχει πραγματικό σχέδιο.

Άλλωστε, αν δεν την είχαν κερδίσει τα νομικά, θα είχε ασχοληθεί με κάποιο επάγγελμα που έχει άμεση σχέση με τον άνθρωπο, όπως η κοινωνιολογία ή η ψυχολογία, λέει η ίδια. Γι’ αυτό άλλωστε και στην πρώτη γραμμή της ατζέντας της, έχει τον άνθρωπο.

«Με μία σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με μία ψήφο σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου», είχε πει κάποτε ο Αβραάμ Λίνκολν και επαναλαμβάνει με νόημα η κ. Ζανέτ…

Την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 19.30 στο Politia Tennis Club, η Ιωάννα Καλαντζάκου “ανοίγει” τα χαρτιά της

SHARE
RELATED POSTS
Φασισμός και κομμουνισμός, του Κωστή Α. Μακρή
Kostis A. Makris
Κολοκοτρώνης και Κάστρο, του Κωστή Α. Μακρή
banner2.jpg
Ο Γιάννης Παππάς μεταφέρει τα αιτήματα των Δωδ/σίων στον κ. Σαμαρά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.