ΕΥ ΖΗΝ

«Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής»: Όταν η Τέχνη θεραπεύει, η θεραπεία γίνεται Τέχνη!

Spread the love

«Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής»

Όταν η Τέχνη θεραπεύει, η θεραπεία γίνεται Τέχνη!

Με όχημα την Τέχνη,  η ΑΚΟΣ έφερε κοντά ογκολογικούς ασθενείς, αποθεραπευμένους από τον καρκίνο και τους θεραπευτές τους, με στόχο να ενισχύσει την ατμόσφαιρα ασφάλειας και αποδοχής, απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχούς θεραπευτικής διαδικασίας. Στην εξάχρονη πορεία της η ΑΚΟΣ είναι σταθερά προσανατολισμένη στην επιλογή της να αντιμετωπίζει ολιστικά τον ασθενή: ενδιαφέρεται εξίσου για το σώμα και την ψυχή του.

Η εκδήλωση δεν περιορίστηκε στη λεκτική επικοινωνία, μέσα από τις ιστορίες ζωής των ομιλητών αλλά επικοινώνησε και μέσα από τα έργα ογκολογικών ασθενών, αποθεραπευμένων από τον καρκίνο, αλλά και γιατρών-ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι μέσα από σκίτσα και φωτογραφίες μίλησαν για τη ζωή και τη μάχη τους με τον καρκίνο.

Η εκδήλωση της ΑΚΟΣ με τίτλο «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής», έλαβε χώρα την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 12.00 στο ξενοδοχείο Crown Plaza, στην Αθήνα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού  αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. Η ΑΚΟΣ έχει θέσει τις δυνάμεις της στην υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του έμψυχου δυναμικού του, με την πρόσφατη υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας και Αμοιβαίας Κατανόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τον λόγο πήραν η Κοινωνιολόγος-Ειδική Παιδαγωγός Μελίνα Ηλιοπούλου, ο Σκηνοθέτης- Σκηνογράφος- Συγγραφέας Πάρις Μέξης, η Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Ιωάννα Καραβάνα ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Παθολόγου-Ογκολόγου Δρ. Αλέξανδρου Αρδαβάνη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου ενώ οι ηθοποιοί Παναγιώτα Βλαντή και Θανάσης Κουρλαμπάς διάβασαν κείμενα με τις σκέψεις σημαντικών ανθρώπων από το χώρο της λογοτεχνίας και της επιστήμης, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη τόνισε: «Μέσα από τα έργα τα οποία εκθέσαμε- με αγάπη αλλά και ευγνωμοσύνη γιατί μας τα εμπιστεύθηκαν-  γίναμε  κοινωνοί  του συναισθηματικού κόσμου των ογκολογικών ασθενών και των αποθεραπευμένων. Η προσπάθεια που καταβάλλεται και ο στόχος που είναι η θεραπεία είναι διακριτά στάδια στις περισσότερες ζωγραφιές. Εμείς οι γιατροί οφείλουμε να κάνουμε τον ασθενή να αισθανθεί άνετα προκειμένου να συνεργασθεί μαζί μας για την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από το να ανακτήσει την υγεία του.»

Στη συλλογή, ταξινόμηση και την εν δυνάμει ερμηνεία των εικόνων, συνέβαλε η  συνεργάτιδα της ΑΚΟΣ, κλινική ψυχολόγος Ελένη Ταρναρά.  Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχε η βραβευμένη φωτογράφος Μάρω Κουρή.

 

ph. Giannis Renesis

ph. Giannis Renesis

ph. Giannis Renesis

ph. Giannis Renesis

ph. Giannis Renesis

ph. Giannis Renesis

ph. Giannis Renesis

 

SHARE
RELATED POSTS
1464161061.png
Ευχές στους αναγνώστες του iPorta.gr από την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου
Γιορτή της Μητέρας -Εκτυπώστε ελεύθερα και ευχηθείτε με την κάρτα του iPorta.gr
Aστρολογικές προβλέψεις για τον Ιούλιο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.