Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ιστορίες για μοναχικούς ανθρώπους, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

(μνήμη Σάμη Γαβριηλίδη)

Εκείνος…εκεί ψηλά…εν μέσω των δώδεκα … κι όμως μόνος Του. Οδυνηρά μόνος. Μόνος να κρέμεται. Ανάμεσα σε ψεύτες, σε δειλούς, σε θεατρίνους και σ’ έναν προδότη. Σε ανθρώπους που δηλώνουν πως αγαπούν αλλά που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τις αγάπες τους. Που φοβούνται να δώσουν. Να εκτεθούν. Που και τα φιλιά τους ακόμη είναι μολυσμένα από προδοσία.

Κι αυτή…μόνη της επίσης…εδώ. Εδώ κάτω. Από πάντα. Τόσο που το έχει συνηθίσει. Τόσο που σχεδόν της αρέσει. Να μιλάει αποκλειστικά στον εαυτό της. Να σωπαίνει μιλώντας. Και να την συντροφεύει παρηγορητικά μόνη η σκιά της.
Έστρωσε λοιπόν και σήμερα το μυστικό της δείπνο χωρίς να νοιάζεται για τον προδότη. Το δείπνο της μοναδικότητας. Χωρίς να φοβάται τον προδότη που είναι εκεί… κρυμμένος πίσω απ’την κουρτίνα. Πίνει ήδη στην υγειά του.

Αυτή, όπως πάντα και χωρίς περιττές θεατρικότητες, θα μοιραστεί μαζί του το φτωχικό καθημερινό της…Ένα ποτήρι κρασί, ένα κομμάτι ψωμί. Το σώμα της, το αίμα της.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Κρίνα σε δακρυσμένη Άνοιξη, του Κωστή Μεϊντάνη
Ο Λιάκουρας και η παρέα του, του Γιάννη Παπαϊωάννου
Αβάσταχτη μονοτονία, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.