Χωρίς κατηγορία

Ικανοί δημαγωγοί, ο αιώνιος εχθρός της δημοκρατία, του Αντώνη Η.Διαματάρης

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

GREEK RESTAURANT-THE BEST IN THE CITY- NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Οτι ο Κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό, ότι διέρχεται μια αβέβαιη αν όχι επικίνδυνη περίοδο στην Ιστορία του, χαρακτηρίζεται από την επιχείρηση  εκτροχιασμού της δημοκρατίας στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ!!!

Ρωτάμε συχνά πώς ήταν δυνατόν να τεθεί σε κίνδυνο η δημοκρατία στην Αμερική, την χώρα-υπόδειγμα της δημοκρατίας. Τη χώρα που όλοι μας θεωρούμε ακλόνητη, πέρα από αμφισβήτηση, και τη δημοκρατία ως δεδομένη. Οπουδήποτε αλλού θα μπορούσε να διακινδυνεύσει η δημοκρατία, αλλά όχι στην Αμερική, λένε.

Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, από τις 8 μ.μ. και για δύο ώρες, η Επιτροπή της Βουλής -οι Ρεπουμπλικανοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν με εξαίρεση την αντιπρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή Λιζ Τσένεϊ- που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου 2022- σε τηλεοπτική μετάδοση με μέθοδο και σοβαρότητα παρουσίασε μια πρώτη φουρνιά αδιαμφισβήτητων γεγονότων που αποδεικνύουν ότι όντως έγινε προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας στην Αμερική.

Συγκεκριμένα, αποδεικνύουν ότι έγινε μία προσπάθεια ενός ιδιαζόντως πραξικοπήματος, όχι με τη γνωστή μέθοδο της χρήσης των Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάλυση της δημοκρατίας και τον σφετερισμό της εξουσίας, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, αλλά με την άρνηση της αποδοχής του αποτελέσματος της εκλογής και της μεταφοράς της εξουσίας από τον ηττημένο υποψήφιο στον νικητή.

Η Επιτροπή του Κογκρέσου παρουσίασε λίγα άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία.

Αυτά όμως που παρουσίασε είχαν μια άλλη βαρύτητα, αφού προέρχονται από επίσημη πηγή, και από μάρτυρες που κατείχαν καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Οπως για παράδειγμα τη δήλωση του πλέον αρμόδιου υπουργού, της Δικαιοσύνης, ο οποίος υποστήριξε με τον πιο σαφή τρόπο, χρησιμοποιώντας μία λέξη ιδιαίτερα περιγραφική, ότι είπε στον Τραμπ πως δεν υπήρξε νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος.

Μα ακόμα και η ίδια η κόρη του, όπως και ο γαμπρός του, συμφώνησαν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και όχι με τον πατέρα της.

Είπαν δηλαδή σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση ότι ο Τραμπ έχασε την επανεκλογή του. Οτι νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Μπάιντεν.

Μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ακρόασης ήταν όταν η Επιτροπή πρόβαλε βίντεο, που δεν ήταν γνωστό μέχρι τότε, το οποίο έδειχνε το μέγεθος του χαμού, της βίας, της χρήσης χημικών, της καταστροφής που οι εισβολείς προκάλεσαν.

Σε αυτό, μια αστυνομικός του Καπιτωλίου είπε «γλιστρούσα πατώντας στο αίμα ανθρώπων».

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών, όπως και το «FOX News»,  υποβαθμίζουν με κάθε τρόπο τη σημασία της ανταρσίας της 6ης Ιανουαρίου.

Οχι όμως η ναυαρχίδα των συντηρητικών, η εφημερίδα «Wall Street Journal» που σε χθεσινό της κύριο άρθρο με τίτλο «Τα αποδεικτικά στοιχεία της 6ης Ιανουαρίου», μεταξύ των άλλων γράφει:

«Να λυπάστε τους ανθρώπους που πήγαν στην Ουάσιγκτον πιστεύοντας αυτές τις ανοησίες -ότι οι Δημοκρατικοί έκλεψαν τις εκλογές- και να μην λυπάστε λιγότερο τους περισσότερους από 800 άτομα στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η ακρόαση τελείωσε με ένα βίντεο διαδηλωτών που εξηγούσαν το σκεπτικό τους: ‘Πίστευα’, είπε ένας, ‘ότι έκλεψαν τις εκλογές και ο Τραμπ μου ζήτησε να έρθω’».

Και καταλήγει το κύριο άρθρο της «WSJ»: «O κύριος Τραμπ πρόδωσε τους υποστηρικτές του με το να τους εξαπατήσει στις 6 Ιανουαρίου και συνεχίζει να το κάνει».

Αυτός είναι ο κίνδυνος που απειλεί τη δημοκρατία. Οτι σε διάφορες περιόδους της Ιστορίας έρχεται ένας ικανός δημαγωγός που εξαπατά τον λαό και ή καταλύει ή βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία.

Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν η δημοκρατία σε μια χώρα με παράδοση 250 ετών.

Κι όπως δήλωσε η βουλευτής Τσένεϊ απευθυνόμενη στους συναδέλφους της: «Θα έρθει κάποτε η μέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ θα φύγει, όμως η ντροπή πάνω σας γι’ αυτά που κάνατε θα μείνει».

SHARE
RELATED POSTS
Ο δεισιδαίμων υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, του Πάνου Μπιτσαξή
Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη
Παναρκαδικός: η ντροπή της Τρίπολης (και της ΕΠΟ), του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.