Αθλητικά/Αθλητισμό

Θυμηθήκαμε το κατενάτσιο…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Ο Πορτογάλος Ζοζέ Μουρίνιο πρόσθεσε χθες έναν ακόμη  ευρωπαϊκό τίτλο στην σημαντική του καριέρα, αυτή τη φορά με μια μέτρια εφέτος ιταλική ομάδα -την Ρόμα- όμως σημείο αναφοράς δεν ήταν ο διάσημος προπονητής, ούτε βεβαίως το παιγνίδι της ανώτερης πλην άτυχης (και άπειρης) Φέγενορντ του Ρόττερνταμ. Κυρίαρχο στοιχείο της αναμέτρησης των Τιράνων (!) ήταν η επανεμφάνιση του κατενάτσιο, δηλαδή του πάλαι ποτέ προσφιλούς τρόπου των ιταλικών ομάδων να παίρνουν θετικό αποτέλεσμα διαρκώς αμυνόμενοι.

Την διάνα πρόβλεψη για την εικόνα του αγώνα, έκανε ο Γιάννης Αναστασίου, καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ, γνωρίζοντας φυσικά τις…συνήθειες των δύο ομάδων του τελικού. «Η Φέγενορντ», είπε, «θα επιδιώξει αυτό που γνωρίζει καλά, δηλαδή ποδόσφαιρο κατοχής, ενώ η Ρόμα θα προσπαθήσει να επωφεληθεί σε κάποια αντεπίθεση, σε κάποιο πιθανό λάθος».

‘Ετσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα και η αναμέτρηση στο μεγαλύτερο μέρος έδειχνε ένα «μονότερμα» των Ολλανδών, αλλά… Μία φορά  με την μπάλα να προσκρούει στη συμβολή και άλλη μία στον αριστερό στύλο, αλλά και πλήθος επιθετικών προσπαθειών τους να αναχαιτίζονται από την μαζική άμυνα (και την αλληλο – κάλυψη) των Ρωμαίων, βρέθηκαν στο τέλος με τα αναμνηστικά στο στήθος, την στιγμή που ο αρχηγός Λορέντζο Πελεγκρίνι ύψωνε την κούπα της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εξαιρετικός ο Ρουμάνος διαιτητής Κόβακτς, εντυπωσίασε με το διαρκές τρέξιμο, διανύοντας συνεχώς την…διαγώνιο!

‘Οσο για το ελληνικό στοιχείο του τελικού; Φυσικά ο αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος σπάνια χάνει αγώνα υψηλού επιπέδου!

SHARE
RELATED POSTS
Θρύλος πάει το παραμύθι…, του Γιώργου Αρκουλή
Θύμισε για λίγο Γιουροβίζιον…, του Γιώργου Αρκουλή
Τιμωρίες – αλχημείες, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.