Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Θυμήθηκα δικτάτορες…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Όταν έχεις απολαύσει στην εν λόγω διοργάνωση παίκτες του βεληνεκούς Γκαρίντσα, Πελέ, Τοστάο, Μαραντόνα, Ζαϊρζίνιο, Ζίκο, Σόκρατες. Μπατιστούτα, Κακά, Ρονάλντο, Ριβάλντο και άλλους μάγους του επιθετικού ποδοσφαίρου, η φετινή βερσιόν του «Κόπα Αμέρικα» νομίζω πως θα είναι ίσως η φτωχότερη των τελευταίων χρόνων.

Θα μου πείτε, υπάρχει ο κορυφαίος μεσοκυνηγός του πλανήτη Λίονελ Μέσι. Σύμφωνοι, αλλά δεν είναι βέβαιο πως αυτή τη φορά θα υπερβάλει τον εαυτό του και θα ικανοποιήσει τους οπαδούς της Αργεντινής οι οποίοι έχουν μόνιμα τις επιφυλάξεις τους. Και ακόμη, εκτός βρίσκεται ο Νεϊμάρ, ως τραυματίας αλλά σε μάλλον κακή ψυχολογία λόγω των περιπετειών του με τη δικαιοσύνη… Εν πάση περιπτώσει, χαζεύοντας χθες βράδυ τον αγώνα Βενεζουέλας – Περού, έζησα εικόνες του απόλυτου τίποτα. Άσε που χωρίς να το θέλω, θυμήθηκα τον αγώνα του Μουντιάλ του 1978 – του πιο βρώμικου στην Ιστορία της διοργάνωσης- όταν η Αργεντινή του δικτάτορα Βιδέλα (την οποία προπονούσε ο Μενότι), χρειαζόταν νίκη με τέσσερα γκολ και άνω, προκειμένου να πετάξει από τον τελικό την Βραζιλία.

Οι εικόνες από το Μπουένος Αϋρες ήταν ανατριχιαστικές. Αντίπαλος των γηπεδούχων ήταν το Περού, του επίσης δικτάτορα Μπερμούδες. Ήταν 26 Ιουνίου του 1978, 41 χρόνια πριν, δηλαδή, που το Περού ηττήθηκε 6-0 κερδίζοντας την χλεύη των φιλάθλων πλην της Αργεντινής. Από τότε αντιπάθησα αυτή την ομάδα. Η οποία, σε αυτό το Μουντιάλ, διέθετε σπουδαία ομάδα και ένα σέντερ φορ που όταν αποφάσιζε να σουτάρει, οκτώ φορές στις δέκα έστελνε τη μπάλα στο πλεκτό: Τεόφιλο Κουμπίλιας.

Την ποδοσφαιρική μου «δόση» ωστόσο την πήρα Παρασκευή βράδυ παρακολουθώντας τον γυναικείο αγώνα Αγγλίας – Αργεντινής από το κουκλίστικο γήπεδο της Χάβρης. Οι Αγγλίδες, με δυνάμεις που θα ζήλευαν μπόλικοι πρωταγωνιστές της… ελληνικής σούπερ λιγκ, νίκησαν 1-0, παίζοντας «στο μισό γήπεδο» της νοτιοαμερικάνες, που είχαν κάτω από το τέρμα μια «ιπτάμενη» τερματοφύλακα, ονόματι… Κορέα!

ΥΓ: Δυστυχώς τα ενδιαφέροντα ματς του Κόπα, ως τώρα έγιναν την ώρα που εν Ελλάδι «βγαίνουν» τα φαντάσματα. Προφανώς δεν ενεργοποιήθηκαν ζεστά τα διαφημιστικά γραφεία της Ευρώπης…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Κατσούλας
Σπάνιοι, αλλά ζουν ανάμεσά μας, του Δημήτρη Κατσούλα
Δημήτρης Γάκης από το Αγαθονήσι: «Η 25η Μαρτίου είναι ταυτισμένη με την Ανεξαρτησία των Ελλήνων»
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: τάγματα Κενταυριτών: ένας άγνωστος εχθρός!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.