Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Θεός και Εργασία, του π. Μάξιμου Παναγιώτου

Η εργασία είναι αρετή, γιατί μ’ αυτή δείχνει κανείς αγάπη προς την οικογένεια, την κοινωνία, την πατρίδα, την ανθρωπότητα και τον Θεό.

Ο Θεός στους πρωτοπλάστους έδωσε εντολή να εργάζονται και να φυλάγουν τον Παράδεισο (Γεν. 2,15). Μετά την έξοδο από τον Παράδεισο είπε ο Θεός στον Αδάμ ότι με μόχθο θα καλλιεργεί τη γη και με τον ιδρώτα του προσώπου του θα τρώει το ψωμί του (Γεν. 3, 17-19).

Ο απόστολος Παύλος έγραψε στους Θεσσαλονικείς: «εάν κάποιος δεν θέλει να εργάζεται, ούτε να τρώει (από την κοινή τράπεζα)» (Β  Θεσ. 3,10).

Όποια εργασία, κι αν εξασκεί κανείς, για να έχει την ευλογία του Θεού, πρέπει να την κάνει σαν να ήταν δική του, για το σπίτι του. Ένας επιπλοποιός π.χ., που δε φτιάχνει σωστά έπιπλα για τους πελάτες του, δε θα διατηρήσει καλό όνομα στην αγορά και κυρίως δε θα έχει την ευλογία του Θεού στα οικονομικά και στην υγεία της οικογένειας. Κλέβεις από κάπου, από αλλού τα χάνεις.

Όταν κάποιος προσπαθεί να εργάζεται τίμια, κι ας μην έχει πολλές ικανότητες, τον βοηθάει ο Θεός ποικιλότροπα.

Ο  Πατήρ Μάξιμος Παναγιώτου είναι Αρχιμανδρίτης και ζει στη Ρόδο.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Οστικές Άκανθες…όχι της πτέρνας! Foot Bone Spurs?…not!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
Δήμος Ρόδου 2019: Ένας δύσκολος, μα σημαντικός στόχος το Δήμου υλοποιείται. Δεσμευμένα 14.5 εκ για την Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου”
Επιστολή Γ.Δ/ντη ΔΕΥΑΡ κου Μανώλη Διακομανώλη προς κο Αντώνη Καμπουράκη κατόπιν αιτήματός του προς ενημέρωση για ξενοδοχεία κου Μηνέττου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.